FIM CEV Repsol Estoril: Moto2 pole voor Tulovic, Kroeze (STK600) tweede

1276
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© Onepercent

Lukas Tulovic vertrekt zondag in Estoril vanaf de pole in de FIM Moto2 European Championship race. De Duitser was zaterdag het snelst tijdens de kwalificaties voor de Spanjaarden Fermin Aldeguer en Alonso Lopez. Alex Escrig was met de negende rondetijd de best geklasseerde Stock 600 coureur terwijl de Nederlander Sander Kroeze in deze categorie de tweede rondetijd liet noteren.

De coureurs in het FIM Moto2 European Championship rijden dit seizoen binnen het FIM CEV Repsol hun races aangevuld met een twaalftal Stock 600 coureurs waaronder Nederlander Sander Kroeze.Na twee kwalificatietrainingen op zaterdag, die beide op een droge baan werden verreden, was het de Duitser Lukas Tulovic die met een snelste rondetijd van 1’40.917 de Moto2 pole voor zich opeiste. Fermin Aldeguer noteerde de tweede tijd gevolg door de vanuit de Moto3 klasse overgekomen Alonso Lopez, Adam Norrodin en Taiga Hada.

Van de twaalf aanwezige Stock 600 coureurs was Alex Escrig op de negende plaats algemeen de best geklasseerde stock coureur gevolgd op de zestiende plaats algemeen door Kroeze en Mika Perez (19e algemeen).

Races
Voor de Moto2 en Stock 600 coureurs staan er zondag in Estoril  twee races op het programma, deze races zullen respectievelijk om 13:00 en 16:00 uur Nederlandse tijd van start gaan.
Deze en alle andere races zijn zondag LIVE te volgen via het FIM CEV Repsol YouTube kanaal. Link: 2021 FIM CEV Repsol Round 1 Circuito do Estoril – Portugal LIVE . Voor degene die een abonnement hebben op de Eurosport Player, ook hier zijn de races LIVE te volgen.

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter