FIM CEV Repsol Jerez: ETC winst voor Van den Goorbergh, top tien voor Veijer

22
zonta-van-den-goobergh
Zonta van den Goorbergh | foto© Jerez circuit

Zonta van den Goorbergh heeft zondagmiddag in Jerez de la Frontera de derde European Talent Cup race van het weekend op zijn naam geschreven. De jonge Nederlander was in een door een rode vlag onderbroken en ingekorte race het snelst voor de Columbiaan David Alonso en de Spanjaard Ivan Ortola. Collin Veijer eindigde in deze race als tiende.

Na een tweede en vijfde plaats eerder dit weekend heeft Zonta van den Goorbergh zondag in Jerez de la Frontera zijn eerste overwinning weten te scoren in de sterk bezette European Talent Cup. De jonge Nederlander was in een door een rode vlag situatie tot vijf ronden ingekorte race het snelst van een kopgroep van maar liefst vijftien man.

De jonge coureur uit Breda wist op de finish de Columbiaan David Alonso met een miniem verschil van slechts 0.013 seconde te verslaan terwijl de nummer drie in deze race, de Spanjaard Ivan Ortola, slechts 0.175 seconde later de finish passeerde. Een geweldige prestatie van Van den Goorbergh tussen dit Spaanse geweld (ook Alonso is een Spanjaard, echter rijdt hij met een Columbiaanse licentie).

Naast het succes van Van den Goorbergh wist ook de dit seizoen in de European Talent Cup debuterende Collin Veijer een verdienstelijke prestatie te leveren. De Apex-Cardoso Racing coureur kende vrijdag twee teleurstellende kwalificaties waardoor hij slechts als zeventiende aan de drie dit weekend te verrijden races moest beginnen. Na een twaalfde en dertiende plaats in de races van zaterdag scoorde de jonge Staphorster in deze race een keurige tiende plaats.

De volledige uitslag van deze race en de uitslagen van de overige verreden races dit weekend zijn te vinden via onderstaande links.

 

Handige links FIM CEV Repsol Jerez 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App