FIM CEV Repsol Jerez: Zonta van den Goorbergh op pole

12
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Jerez | foto© CEV Repsol

Zonta van den Goorbergh heeft vrijdag in Jerez de pole voor zich opgeëist voor de drie dit weekend te verrijden European Talent Cup races. De jonge Nederlander was het snelst voor de Spanjaarden Angel Piqueras en Marco Morelli. Collin Veijer kende een dag vol tegenslag en moet genoegen nemen met de zeventiende startplaats op het Zuid-Spaanse circuit.

Het FIM CEV Repsol is dit weekend voor de derde ronde van het 2020 seizoen te gast op het circuit van Jerez de la Frontera. Het evenement wordt gezien als een dubbele ronde en er worden dit weekend maar liefst drie races verreden in alle categorieën.

In de European Talent Cup dit weekend twee Nederlandse deelnemers, te weten Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer. Justin Fokkert, normaalgesproken naast Van den Goorbergh en Veijer ook een vaste deelnemer in de ETC, moet dit weekend verstek laten gaan vanwege de corona perikelen.

Vrijdag stonden er voor Van den Goorbergh en Veijer twee kwalificaties op het programma, kwalificaties waarin de startplaatsen werden verdeeld voor de zaterdag twee en zondag te verrijden races.

zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© CEV Repsol

Van de Goorbergh liet meteen in de eerste kwalificatie al zien bloedsnel te zijn en met een snelste rondetijd van 1’49.613 na afloop de lijst aan te voeren. Tijdens de tweede kwalificatie wisten echter maar weinig coureurs hun rondetijden aan te scherpen en na afloop van de tweede kwalificatie stond de Nederlander met zijn snelste rondetijd uit de eerste kwalificatie dan ook nog fier bovenaan de lijst.

De jonge Nederlander scoorde hiermee zijn eerste pole in deze sterk bezette talentencompetitie, en niet zomaar een pole. De zoon van voormalig Grand Prix coureur Jurgen van den Goorbergh was maar liefst 0,407 seconden sneller dan de Spanjaard Angel Piqueras die zich als tweede kwalificeerde.

Voor Veijer daarentegen verliepen de kwalificaties allesbehalve naar wens. Kon de jonge Staphorster zich een week geleden nog meten met de snelste mannen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en zich op gelijke hoogte manifesteren als zijn maatje Van den Goorbergh, vrijdag verliep het totaal anders. Tijdens de eerste kwalificatie kon de Staphorster niet echt een vrije ronden vinden voordat de sessie onderbroken werd door een rode vlag. Nadat de sessie hervat werd en Veijer op nieuwe banden onderweg was werd hij door een langzamere rijder van de baan getikt. In de tweede kwalificatie wist de Apex-Cardoso Racing coureur zich wel flink te verbeteren maar ook aan deze sessie kwam vroegtijdig een einde vanwege opnieuw een crash. Veijer bleef daarbij ongedeerd, maar meer dan een zeventiende startplaats zat er vanwege deze tegenslagen niet meer in.

In de Moto2 klasse ging de pole naar de Italiaan Yari Montella terwijl Veijer’s teamgenoot Daniel Munoz in de Moto3 kwalificaties het snelst was de pole voor zich opeiste.

Races
Voor Van de Goorbergh en Veijer staan er zaterdag twee races op het programma. De eerste race zal om 11:00 uur van start gaan terwijl de tweede race om 14:00 uur wordt verreden. Alle races zijn live te volgen via het FIM CEV Repsol YouTube kanaal en via Racesport.nl Facebook.

 

Handige links FIM CEV Repsol Jerez 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App