FIM CEV Repsol: Tegenslag voor Van den Goorbergh en Veijer op zondag in Valencia

421
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Cardoso Racing

Voor Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer is de laatste Hawkers European Talent Cup race van het seizoen uitgelopen op een teleurstelling. Van den Goorbergh kwam zondagmiddag in de tweede race van het weekend op Circuit Ricardo Tormo ten val terwijl voor Veijer een goed resultaat al in de eerste ronde verloren ging vanwege een technisch probleem.

Zondagmiddag werd in Valencia de laatste Hawkers European Talent Cup van 2020 verreden. Deze laatste race van het seizoen werd gewonnen door de Spanjaard Marcos Ruda voor de zaterdag al tot kampioen gekroonde David Alonso, Ivan Ortola, David Real en Alberto Ferrandez.

Voor de twee Nederlanders, Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh, was in deze afsluitende race geen succes. Veijer kreeg na een goede start van de race al in de eerste ronde te maken met een afgebroken uitlaat. De Cardoso Racing coureur moest hierdoor na afloop van de eerste ronde meteen terug naar de pits. De monteurs monteerden nog wel een nieuwe uitlaat maar nadat Veijer de race met een achterstand van vier ronden vervolgde was een goed resultaat vanzelfsprekend verkeken.

Van den Goorbergh kende vanaf de vierde plaats op de grid een goede start en maakte vervolgens deel uit van de twaalf coureurs tellenden kopgroep. De jonge Nederlander, die als tweede eindigde in de eindstand van het kampioenschap, had het echter duidelijk moeilijk in de groep. Zes ronden voor het einde van de race moest Van den Goorbergh op de tiende plaats rijdend duidelijk iets te hard pushen en dat resulteerde in een schuiver. De jonge coureur uit Breda bleef hierbij ongedeerd maar het betekende wel een vroegtijdig einde van de race en een vroegtijdig einde van een zeer sterk gereden tweede seizoen in de Hawkers European Talent Cup.

Zowel het begeleidingsteam van Van den Goorbergh als ook Veijer werken er momenteel hard aan om hun protegés voor komend seizoen onder te brengen bij een team in het FIM Junior Moto3 Junior World Championship.

Moto2
In deze klasse ging de winst naar Yari Montella. De zaterdag al tot kampioen gekroonde Italiaan was na een spannend gevecht het snelst voor Dominique Aegerter, Alessandro Zaccone, Niki Tuuli en Xavi Cardelus.

Moto3
In deze klasse stonden op de slotdag nog twee races op het programma, en voorafgaand aan deze races waren en nog maar liefst vier coureurs die nog kans maakten op de titel.

De eerste race van de dag kwam op naam van Pedro Acosta voor Xavier Artigas, Izan Gueavara, Daniel Holgado en José Garcia.

Door deze uitslag moest de titelstrijd beslist worden in de laatste race van het seizoen waarbij alleen Guevara (180) en Artigas (168) nog kans maakten op de titel. Met een verschil van elf punten had Guevara duidelijk de beste papieren

In opnieuw een spannende race was het opnieuw Acosta die het snelst was en voor de tweede keer deze dag als winnaar de finish passeerde voor Artigas, Guevara, Holgado en David Salvador.

Ondanks dat Artigas voor Guevara eindigde bleken de vier punten wist op zijn rivaal niet voldoende, het was dan ook Guevara die zich na tot 2020 FIM Junior World Championship kampioen mocht laten kronen.

Handige links FIM CEV Repsol Valencia 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App