FIM CEV Repsol Valencia: Titels voor Holgado en Martinez, opnieuw top 10 voor Veijer

1150
collin-veijer
Collin Veijer (9) | foto© Rafa Marrodán

Het 2021 FIM CEV Repsol seizoen zit erop. Dit weekend werd op Circuit Ricardo Tormo de laatste ronde van het 2021 seizoen verreden en de laatste kampioenen bekend. Nadat Fermin Aldequer (Moto2) de titel al eerder had veiliggesteld zetten Daniel Holgado (Moto3) en Maximo Martinez (European Talent Cup) dit weekend in Valencia de kroon op hun seizoen.

Na een aantal regenachtige en wisselvallige dagen ging zondag tijdens de laatste FIM CEV Repsol wedstrijddag van het seizoen in Valencia de zon schijnen. Ondanks dat de warm-up sessies zondagochtend nog op een deels natte baan verreden werden konden alle vijf races op een droge Circuit Ricardo Tormo worden verreden.

Moto3
In deze klasse was het vooraf nog spannend wie er kampioen ging worden. Daniel Holgado, Ivan Ortola en David Munoz waren de drie nog overgebleven kandidaten, maar Munoz schakelde zichzelf op voorhand al uit door in de vrije trainingen in de fout te gaan. De Avatel Cardoso Racing coureur was betrokken bij een incident tijdens de vrije trainingen waarvoor hij een penalty kreeg met als gevolgd dat hij zondag tijdens de eerste race vanuit de pitstraat aan de race moest beginnen.

De eerste race van de dag werd gewonnen door de Australiër Joel Kelso voor David Alonso en Ortola. Holgado eindigde als negende terwijl David Munoz met een negentiende plaats buiten de punten bleef. Deze uitslag was voldoende voor Holgado om met nog één race te gaan de titel veilig te stellen en zich 2021 FIM Moto Junior World Champion te mogen noemen.

Collin Veijer reed opnieuw een zeer sterke race. De 16-jarige Staphorster wist zich vanaf de drieëntwintigste plaats op de grid naar de twaalfde plaats te knokken. Helaas stopte een flinke beuk van een van zijn rivalen in de voorlaatste ronde zijn opmars waardoor een top tien klassering min of meer verloren ging.

Met de titel op zak begon Holgado aan de tweede race, niet onverdienstelijk want na achttien ronden passeerde de Aspar Team coureur als eerste de finish voor Ortola en David Salvador.

Veijer stond ook in deze race opnieuw zijn mannetje in het sterk bezette deelnemersveld, in deze laatste race van het seizoen reed hij van de drieëntwintigste plaats op de grid naar de tiende plaats op de finish.

European Talent Cup
In de eerste race van de dag ging de winst naar de jonge Spanjaard Maximo Martinez voor de Australiër Jacob Rolstone en landgenoot van de winnaar Xabi Zurutuza. Door deze uitslag bleef de titelstrijd nog onbeslist, de allerlaatste race van het seizoen moest dus de beslissing brengen.

De twee Nederlandse deelnemers Matthew Ruisbroek en Maik Duin bleven met een tweeëntwintigste en vierentwintigste plaats in deze eerste race buiten de punten. Voor met name Duin – dit weekend met een wildcard aan de start verschijnend – was het geen makkelijke opgave. Om na de nodige natte trainingen en kwalificaties vervolgens op een volledige droge baan de races te moeten te rijden is al een uitdaging, Duin weerde zich kranig is zijn eerste race op dit niveau en was na afloop van deze race dan ook content met zijn eigen prestatie.

In de tweede race ging de zege naar de Spanjaard Alvaro Carpe voor zijn landgenoot Brian Uriarte en de Australiër Rollstone die na zijn tweede plaats in de eerste race na afloop opnieuw mee mocht naar het podium.

De winnaar van de eerste race Maximo Martinez passeerde in deze laatste race van het seizoen als zesde de finish, een klassering die goed was voor het veiligstellen van de titel.

Moto2
Voor de coureurs in deze gecombineerd klasse (Moto2 & Stock 600) stond er tijdens het finaleweekend slechts één race op het programma. Deze race werd echter vijf ronden voor het einde ook nog eens vroegtijdig afgevlagd vanwege een oliespoor op start en finish, een oliespoor welke veroorzaakt werd door de machine van Leon Orgis die bij het opkomen van start en finish plofte.

Aangezien er meer dan tweederde van de race verreden was ging de winst naar de coureur die een ronde eerder als eerste de finishlijn was gepasseerd, Alonso Lopez. De al voor dit weekend tot kampioen gekroonde Fermin Aldequer werd tweede tweede terwijl Lukas Tulovic als derde werd geklasseerd.

Sander Kroeze werd als twintigste algemeen geklasseerd, een klassering waarmee de Nederlander achtste werd in de Superstock 600 klasse.

Jorel Boerboom passeerde als tweeëntwintigste algemeen de finish, met deze klassering werd de Boerboom Racing coureur dertiende in de Moto2 klasse.Handige links FIM CEV Repsol Valencia 2:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live video races


Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter