FIM CEV Repsol: Van den Goorbergh zet zegereeks voort met dubbele zege in Aragon

342
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Aragon | foto© CEV Motorcycle

Zonta van den Goorbergh heeft zaterdag op Motorland Aragon beide Hawkers ETC-races op zijn naam geschreven. Het zijn de derde en vierde opeenvolgende overwinning van de jonge Nederlander in het sterk bezette 2020 FIM CEV Repsol seizoen. Collin Veijer passeerde zaterdag op Motorland Aragon als dertiende en zeventiende de finish.

Zonta van den Goorbergh is bezig aan een sterke en indrukwekkende reeks races in het FIM CEV Repsol. Kwam de jonge Nederlander tijdens de vorige ronde van het kampioenschap in Jerez de la Frontera al drie keer als eerste over de finish (helaas moest hij na afloop één overwinning afstaan vanwege een penalty), zaterdag in Aragon herhaalde de zoon van voormalig 500cc Grand Prix coureur Jurgen van den Goorbergh zijn huzarenstukje door opnieuw de twee Hawkers ETC-races op zijn naam te schrijven.

Na vrijdag al de pole voor zich opgeëist te hebben nam Van den Goorbergh na de start van de eerste race meteen de leiding. Na lange tijd alleen aan de leiding gereden te hebben wist alleen Alvaro Carpe halverwege de race de aansluiting te vinden bij de Nederlander. Nadat de Spanjaard een aantal keren de leiding over had weten te nemen nam Van den Goorbergh in de slotfase weer het heft in handen om met een voorsprong van ruim drie seconden op Carpe als winnaar de finish te passeren terwijl de Australiër Harrison Voight op ruim zeven seconden als derde werd afgevlagd.

Collin Veijer, die vanaf de negentiende plaats op de grid aan de race moest beginnen, passeerde als dertiende de finish. De Nederlander reed in een groep die streed voor de zevende plaats in de race maar kon in deze groep geen potten breken vanwege problemen met de voorkant van zijn Apex-Cardoso Racing machine.

In de tweede race nam Van den Goorbergh opnieuw meteen na de start het heft in handen. In deze race kreeg hij echter iets meer tegenstand nadat een drietal rijders de aansluiting wisten te bewerkstelligen. Er ontstond vervolgens een prachtige strijd, maar in de slotfase van de race liet de Nederlander opnieuw zijn dominantie zien door weg te rijden bij zijn drie directe concurrenten. Van den Goorbergh passeerde na veertien ronden opnieuw als eerste de finish, dit keer met een voorsprong van iets meer dan drie seconden op het drietal David Alonso, Ivan Ortola en Marco Morelli die in deze volgorde als tweede, derde en vierde de eindstreep passeerden.

Veijer reed in deze race een nagenoeg vergelijkbare race als eerder op de dag. De jonge Staphorster reed in de grote groep die streed voor de vijfde plaats in de race. Vanwege dezelfde problemen als in de eerste wedstrijd kon de Apex-Cardoso het tempo volgen, aanvallen en het inzetten van inhaalacties zaten er dit keer echter opnieuw niet in met als gevolg een zeventiende plaats als resultaat.

Overige categorieën
Volledige uitslagen van de Hawkers ETC en de overige categorieën die dit weekend in actie komen op Motorland Aragon zijn te vinden in onderstaande link. Tevens is hier het volledige tijdschema te vinden voor de nog resterende wedstrijden van het weekend, waaronder de derde Hawkers ETC race die zondagmiddag om 13:00 uur van start zal gaan.

 

Handige links FIM CEV Repsol Motorland Aragon 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App