FIM CEV Repsol: Vierde startplaats voor Zonta van den Goorbergh in Valencia

439
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh (80) | foto© CEV Motorcycle

Dit weekend wordt op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de finaleronde verreden van het 2020 FIM CEV Repsol seizoen. De Nederlandse ogen zijn hierbij met name gericht op de twee Nederlandse talenten Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer. Vrijdag stonden de kwalificaties op het programma en daar kwalificeerde het tweetal zich respectievelijk als vierde en zeventiende in de Hawkers European Talent Cup.

Sinds woensdag is het Circuit Ricardo Tormo in Valencia plaats van handeling voor de finaleronde van het 2020 FIM CEV Repsol. Woensdag en donderdag kon er onder ideale omstandigheden gereden worden tijdens de vijf te verrijden vrije trainingen. Vrijdag stonden de kwalificaties op het programma terwijl er zaterdag en zondag voor alle categorieën twee of zelfs drie races (Moto3) worden verreden.

Hawkers European Talent Cup
Na een aantal sterke optredens tijdens de voorgaande rondes in Jerez en Aragon mogen Zonta van den Goorbergh en David Alonso onderling uit gaan maken wie zich zondagmiddag de 2020 ETC-kampioen mag noemen. Alonso heeft met 180 gescoorde punten en een voorsprong van 28 punten op Van den Goorbergh (152) hierbij de beste papieren. De jonge coureur uit Breda geeft zich echter nog niet zomaar gewonnen en zal zaterdag en zondag alles uit de kast gaan halen en zijn huid zo duur mogelijk proberen te verkopen.

Vrijdag tijdens de twee kwalificaties ging de pole echter naar Marco Ruda voor Roberto Garcia terwijl de twee overgebleven kandidaten voor de titel zich als derde (Alonso) en vierde (Van den Goorbergh) wiste te kwalificeren.

Collin Veijer had ook dit keer het geluk niet aan zijn zijde, de Cardoso Racing coureur moest uiteindelijk genoegen nemen met de zeventiende rondetijd op de gezamenlijke tijdlijst na twee kwalificaties. Een ongelukkig schuiver op een ongelukkig moment gooide roet in het eten voor de jonge Staphorster.

Update: HETC riders #21 Berta, #44 Millan, #80 Alonso, who were sanctioned for riding slowly in 5 sectors. Penalty: grid penalty of 12 places in the Race. Dit betekent dat Van den Goorbergh een plaats opschuift en vanaf de derde plaats op de grid aan de races mag beginnen. De leider in de tussenstand David Alonso daarentegen zal nu vanaf P15 aan de races moeten beginnen,

Moto3
In deze categorie was het Pedro Acosta die met een snelste rondetijd van 1’38.768 de pole voor zich opeiste voor Takuma Matsuyama, Daniel Holgado, José Garcia en David Salvador.

In deze klasse worden er dit weekend maar liefst drie races verreden en maken nog zes coureurs kans op de titel.

Moto2
Vrijdagochtend voorafgaand aan de eerste kwalificatie kreeg Xavi Cardelus te horen dat hij alsnog bestraft wordt voor het veroorzaken van een crash tijdens de voorgaande Moto2 race op Motorland Aragon. De wedstrijdleiding bestrafte de Team Stylobike coureur voor het voorval met een longlap penalty in beide dit weekend te verrijden races.

Tijdens de twee kwalificaties was het vrijdag Niki Tuuli die in de tweede kwalificatie een snelste rondetijd van 1’36.650 op de klok zette en daarmee de pole voor zich opeiste. De Fin was het snelst voor Yari Montella – de Italiaan die zich onlangs al verzekerde van een vaste Moto2 start voor komend seizoen in het MotoGP wereldkampioenschap – Lucas Tulovic, Cardelus en de dit weekend middels een wildcard aan de start verschijnende Dominique Aegerter.

Races live te volgen
Alle FIM CEV Repsol races zijn dit weekend live te volgen via het FIM CEV Repsol YouTube kanaal of via de Eurosport Player (uitsluitend als u in het bezit bent van een abonnement). De starttijden van de races zijn te vinden via onderstaande link.

 

Handige links FIM CEV Repsol Valencia 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App