FIM CEV Repsol: Wisselende successen Nederlanders in Jerez

87
velthuizen
Colin Velthuizen | foto© Colin Velthuizen

Loran Faber, Ryan van de Lagemaat en Colin Velthuizen hebben zondag tijdens de wedstrijddag van het FIM CEV Repsol in Jerez de la Frontera wisselden resultaten weten te behalen. In de FIM Moto3 Junior Worldchampionship klasse wist Faber een zeventiende plaats als beste resultaat te scoren terwijl Velhuizen in de ETC klasse als eenentwintigste over de finish kwam in de tweede race van de dag.

Twee wedstrijden stonden er zondag voor zowel de FIM Moto3 Junior Worldchampionship als ook voor de European Talent Cup (ETC) coureurs op het programma.

Moto3
In de eerste wedstrijd leek Alonso Lopez meteen er vandoor te gaan. De Spanjaard zag zijn plan echter mislukken en zag gedurende de wedstrijd Dennis Foggia, Kazuki Masano en Vincente Perez aansluiten. Tegen het einde van de race wist vervolgens ook nog Aaron Polanco zich bij het viertal te voegen waardoor er een vijftal coureurs op jacht gingen naar de overwinning. Lopez trok van het vijftal aan het langste eind door als eerste de finish te passeren voor Foggia en Masaki.

Ryan van de Lagemaat wist zich vanaf de eenenveertigste plaats op de grid gedurende de wedstrijd op te werken naar de vierendertigste positie, een positie die de Van de Lagemaat Racing coureur ook innam bij het passeren van de zwart/wit geblokte vlag.

Vanaf de negenentwintigste plaats op de grid kende Loran Faber een minder goede start. De Dutch Racing Team coureur viel hierbij zelfs terug naar de zesendertigste plaats in de race alvorens aan een sterke inhaalrace te beginnen. Nadat de jonge Staphorster reeds weer een zevental posities terug had weten te winnen ging het fout bij het aanremmen van de laatste bocht voor start-finish. In een poging zijn positie te verbeteren gleed het voorwiel weg en was het vroegtijdig einde race.

Om 14:00 uur ging de tweede Moto3 wedstrijd van de dag van start. In deze wedstrijd ontstond er een grote kopgroep die streed voor de overwinning. In de laatste bocht van de wedstrijd ging het echter flink mis toen de voorste drie mannen in de allerlaatste bocht onderuitgingen. Door deze crash ging de overwinning naar de Japanner Ai Ogura voor Perez en Makar Yurchenko.

Loran Faber kende ook in deze race een niet geheel vlekkeloze start maar de Staphorster wist zich vervolgens in de eerste bochtencombinaties redelijk staande te houden. De Dutch Racing coureur knokte zich vervolgens zelf terug naar de drieentwintigste positie in de race. Door een aantal crashes in de slotfase schoof Faber echter nog op naar de zeventiende plaats en kwam hij uiteindelijk minder dan twee seconden tekort voor het laatste punt.

Van de Lagemaat passeerde in deze wedstrijd als vijfentwintigste de zwart/wit geblokte vlag.


ETC
In de eerste wedstrijd stormden maar liefst acht coureurs op een kluitje richting de finish. Andreas Perez trok hierbij aan het langste eind en werd na vijftien ronden als winnaar afgevlagd voor Alex Toledo en Peetu Paavilainen.

Colin Velthuizen kende een goede start van de wedstrijd, een technisch probleem zorgde er achter voor dat de 4- Holland Racing coureur vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.

Om 15:00 uur gingen de lichten op groen voor de tweede wedstrijd en ook in deze race werd de strijd voor de overwinning weer een spannende aangelegenheid. Dit keer was het Francisco Gomez die als winnaar de finish passeerde op 0,075 seconde voor Joan Uvina en precies een halve seconde voor de als derde afgevlagde Carlos Tatay.

Velthuizen kende een steady tweede race van de dag en de jonge Nederlander passeerde als eenentwintigste de finish.

 

Volledige uitslagen: http://bit.ly/2x5iBmd