FIM CEV Repsol: Zesde startplaats Zonta van den Goorbergh in Aragon

363
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© Nico Schneider

Het FIM CEV Repsol is dit weekend te gast op het Motorland Aragon Circuit. Ryan van de Lagemaat, Kas Beekmans, Justin Fokkert en Zonta van den Goorbergh vertegenwoordigen op het Noord Spaanse circuit de Nederlandse eer.

In de Moto3 klasse staat Ryan van de Lagemaat als vaste deelnemer op de lijst. De Lagemaat Racing coureur kwalificeerde zich zaterdag als zevenendertigste voor de zondag te verrijden race. De pole in de Moto3 klasse werd een prooi voor de Spanjaard Jeremy Alcoba voor de Japanner Yuki Kunii en het Turkse talent Deniz Oncu.

De Moto3 klasse komt zondag om 13:00 uur in actie voor hun enige race van het weekend.

In de European Talent Cup kwamen Zonta van den Goorbergh, Justin Fokkert en Kas Beekmans zaterdag in actie tijdens de twee kwalificatietrainingen. Voor Fokkert werd het een lastige en moeizame opgave, de coureur uit Oudleusen ondervond nog de nodige hinder van een crash tijdens de vrije training. Fokkert mistte het vertrouwen en wist zich hierdoor niet bij de snelste veertig coureurs, en dus de hoofdrace, te kwalificeren en zal hierdoor uit gaan komen in de serie 2 race waar hij zondagmiddag om 16:00 uur vanaf de twaalfde plaats op de grid mag beginnen.

Beekmans wist zich wel te kwalificeren en zal zondag tijdens de twee te verrijden races vanaf de negenendertigste plaats op de grid van start gaan. Zonta van den Goorbergh kende zaterdag een superdag, de jonge coureur uit Breda wist in zijn groep de derde rondetijd op de klok te zetten en dit ondanks een tweetal lichte schuivers. Met deze uitstekende prestaties mag de zoon van voormalig MotoGP coureur zondag vanag P6 op de grid aan de twee races beginnen.

De European Talent Cup coureurs rijden zondag twee races, de eerste race zal om 12:00 uur van start gaan terwijl de lichten voor de tweede race van de dag om klokslag 15:00 uur op groen zullen gaan.

Alle wedstrijden zijn zondag live te volgen, zowel via de Eurosport player als ook via het YouTube kanaal van de CEV Repsol.

 

Handige links FIM CEV Repsol Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App