FIM CEV Repsol: Zonta van den Goorbergh op pole in Aragon

406
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© CEV Motorcycle

Zonta van den Goorbergh heeft vrijdag op Motorland Aragon zijn tweede European Talent Cup pole van het seizoen weten te scoren. De jonge Nederlander was vrijdag tijdens de eerste kwalificaties op het Spaanse circuit het snelst voor de Australiër Harrison Vogt en de Columbiaan David Alonso. De tweede Nederlander in het sterke ETC-veld, Collin Veijer, kreeg opnieuw te maken met tegenslag en moest derhalve genoegen nemen met de negentiende startplaats voor de drie dit weekend te verrijden races.

Het FIM CEV Repsol is dit weekend te gast op het in het Noorden van Spanje gelegen Motorland Aragon circuit. Net als tijdens de voorgaande ronde in Jerez de la Frontera wordt er ook dit weekend in Aragon een dubbel-programma afgewerkt.

In de Hawkers European Talent Cup staan ook dit weekend de twee jonge talenten Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer aan de start. Nadat er woensdag en donderdag al een aantal vrije trainingen werden afgewerkt stonden er vrijdag twee kwalificaties op het programma, kwalificaties waar de startplaatsen verdeeld werden voor de twee zaterdag en één zondag te verrijden race.

Nadat beide Nederlanders donderdag met de snelsten meekonden, was het vrijdag Zonta van den Goorbergh die meteen in de eerste kwalificatie een snelle ronde van 2’03.665 op de klok wist te zetten. Heel knap, heel sterk en heel slim bleek voor aanvang van de tweede kwalificatie, de tweede kwalificatie werd namelijk verreden op een nat Aragon circuit. De tijden werden derhalve in de tweede kwalificatie niet meer verbeterd wat resulteerde in de tweede opeenvolgende pole voor Van den Goorbergh.

Voor Colin Veijer waren de druiven opnieuw zuur. Nadat de Apex Cardoso Racing coureur donderdag tijdens de vrije trainingen nog een snelste rondetijd van 2’03.7 op de klok wist te zetten kwam de jonge Staphorster vrijdag in de eerste kwalificatie niet in de buurt van zijn eigen snelste rondetijd van een dag eerder. Een crash op een wel heel ongelukkig moment in de eerste kwalificatie zorgde er mede voor dat er niet meer in zat dan een snelste rondetijd van 2’05.523 en een teleurstellende negentiende plaats op de lijst.

Tijdens de tweede kwalificatie onder natte omstandigheden waren beide Nederlander, ondanks dat de rondetijden ruim twintig seconden langzamer waren dan in Q1, voorin het veld te vinden. Veijer noteerde op een natte baan de vijfde rondetijd, net voor Van den Goorbergh die deze sessie afsloot met de zesde rondetijd achter zijn naam. Wel maakten beide Nederlanders in deze sessie ook een crash mee.

De pole ging dus zoals vermeld naar Van den Goorbergh die hiermee zaterdag en zondag drie keer van de beste plaats op de startgrid aan de races mag beginnen. De Australiër Harrison Voigt kwalificeerde zich als tweede voor David Alonso, Ivan Ortola en Julio Garcia terwijl Veijer zaterdag en zondag flink aan de bak zal moeten om vanaf de negentiende plaats op de grid een goed resultaat te scoren.

De volledige kwalificatie uitslagen – ook van de Moto3 en Moto2 klasse – als ook het tijdschema van de dit weekend te verrijden races zijn te vinden via onderstaande link.

 

Handige links FIM CEV Repsol Motorland Aragon 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App