FIM CEV Repsol: Zonta van den Goorbergh wint ook op zondag in Aragon

455
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© CEV Motorcycle

Zonta van den Goorbergh heeft zondagmiddag ook de derde Hawkers European Talent Cup in Aragon op zijn naam geschreven. De jonge coureur uit Breda was in de ingekorte race het snelst voor David Alonso en Ivan Ortola. Collin Veijer passeerde in deze race als veertiende de finish.

Na tijdens de voorgaande ronde van het FIM CEV Repsol in Jerez de la Frontera al drie keer als eerste over de finish zijn gekomen heeft Zonta van den Goorbergh dit weekend in Aragon dit huzarenstukje weten te herhalen. Na zaterdag al beide Hawkers ETC races op zijn naam te hebben geschreven bleek de jonge Nederlander ook zondagmiddag in de derde race van het weekend oppermachtig.

In een door lichte regen iets uitgestelde en ingekorte race pakte de van pole gestarte Nederlander meteen kopstart. Na in de eerste ronde een klein gaatje te hebben geslagen kwam de rest van het veld niet veel later toch weer aan zijn achterwiel. Na even een aantal plaatsen prijs te hebben moeten geven sloeg Van den Goorbergh in de slotfase van de race opnieuw toe om na negen ronden als eerste de finish te passeren voor het Openbank Aspar Team duo David Alonso en Ivan Ortola.

Ook Collin Veijer reed in de schaduw van Van den Goorbergh een zeer verdienstelijke race. De Apex Cardoso Racing coureur kende vanaf de negentiende plaats op de grid een goede start om uiteindelijk als veertiende de finish te passeren. Een verdienstelijke prestatie voor de eerstejaars ETC-coureur, helemaal gezien zijn achterstand van slechts negen seconden op de winnaar, in dit geval zijn maatje en landgenoot Van den Goorbergh.

Overige categorieën
Volledige uitslagen van de Hawkers ETC en de overige categorieën die dit weekend in actie komen op Motorland Aragon zijn te vinden in onderstaande link.

Handige links FIM CEV Repsol Motorland Aragon 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App