FIM Enel MotoE World Cup in 2020 naar TT Circuit Assen

200
Ferrari-mis-r2
Matteo Ferrari (11) leidt het MotoE veld - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Nico Schneider

De FIM en Dorna hebben een eerste voorlopige kalender vrijgegeven voor de 2020 editie van de FIM Enel MotoE World Cup. Nieuw op deze kalender ten opzichte van dit seizoen is het TT Circuit Assen.

De FIM en Dorna zijn voornemens om komend seizoen meer circuits toe te voegen aan de FIM Enel MotoE World Cup kalender. Op de maandag vrijgegeven eerste voorlopige kalender prijken op dit moment een vijftal circuits waar tijdens een Grand Prix weekenden één of meerdere MotoE races zullen worden verreden.

Voorlopige 2020 FIM Enel MotoE World Cup kalender:

  • 03 mei – Jerez de la Frontera
  • 17 mei – Le Mans
  • 28 juni – TT Circuit Assen
  • 16 augustus – Red Bull Ring
  • 12-13 september – Misano World Circuit

Geen Red Bull MotoGP Rookies Cup meer tijdens Dutch TT
Opvallende nieuwkomer is dus het TT Circuit Assen. Tijdens de 2020 editie van de Dutch TT zal er dus voor het eerst een FIM Enel MotoE World Cup race worden verreden. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is kunnen wij echter wel melden dat deze race in plaats komt van de twee Red Bull MotoGP Rookies Cup races welke de afgelopen jaren deel uit maakten van de Nederlandse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap. De Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie heeft ons afgelopen weekend tijdens de Gran Premio Michelin de Aragon op het Motorland Aragon circuit namelijk laten weten dat het TT Circuit Assen vanaf komend seizoen definitief geen deel meer uit zal maken van de kalender. Het verdwijnen van Assen op de Red Bull MotoGP Rookies Cup staat echter geheel los van de komst van de MotoE.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App