FIM Europe Supermonocup: Twee keer winst voor Lukas Wimmer

151
FIM European Supermonocup podium Assen - race1 | foto© Ronald Woest

Het afgelopen weekend was het TT Circuit Assen rood gekleurd tijdens de jaarlijkse Ducati Club Races. Ook voor de FIM Europe Supermonocup coureurs stonden er een tweetal races op het programma.

De Supermono’s maakten ook tijdens de 38e editie van de Ducati Club Races weer deel uit van het programma. Op zaterdag werden er twee kwalificaties verreden en daar werd duidelijk dat men op twee groepen kon rekenen tijdens de wedstrijden, de snelle ervaren groep waaronder de Oosterijkers; Josef Frauenschuh en Lukas Wimmer en de Nederlanders Mike Velthuijzen en De Man. Dit keer aangevuld met de twee jonge motor3 gastrijders; van de Ryan van Lagemaat en Sven Grevink.

Daarnaast een groep van tien met o.a. de nieuwe rijder van het HTS-racing team Cas Gerritzen uit Arnhem en een viertal rookies op een Krämer. Bij voorbaat was duidelijk dat het spannend zou worden, ondanks dat Jerry van de Bunt, de kampioen van vorig jaar niet aanwezig was door zijn werkzaamheden voor het Red Bull Honda World Superbike Team in Donington.

Race 1: Goede start, Wimmer was gelijk weg en gaf deze leidende positie verder niet meer uit handen. Frauenschuh volgde Wimmer op de voet. Op plaats drie en vier was er een felle strijd tussen Mike Velthuijzen en Ryan van de Lagemaat, uiteindelijk was Mike op zijn nieuw opgebouwde OVER ov 20 uit Japan te sterk voor Van de Lagemaat en pakte de derde plek. Mooi was het om te zien dat de nieuwe rijder van het HTS-team in dit weekend zijn rondetijd wist te verbeteren met maar liefst zeven seconden.

Race 2: In race twee ging Frauenschuh direct in de aanval en het werd de eerste ronden een Oostenrijks onderonsje, helaas kon de inmiddels 56 jarige het niet volhouden tegen de 23 jarige Wimmer en moest weer genoegen nemen met plek 2. Ryan van de Lagemaat wist de derde plek op het podium te pakken. De beste Rookie dit weekend werd de Duitse Dennis Bayreuther.