FIM EWC: BMW wint 6H of Most, Yoshimura SERT Motul wereldkampioen

2891
bmw-motorrad-world-endurance
BMW Motorrad World Endurance Team | foto© BMW Motorrad

De laatste FIM EWC race van het seizoen 2021, de 6H of Most, is zaterdagmiddag gewonnen door het BMW Motorrad World Endurance Team voor YART Yamaha. Yoshimura SERT Motul had aan de derde plaats in deze race voldoende om de 2021 FIM EWC wereldtitel voor zich op te eisen.

De laatste FIM EWC race van het seizoen is zaterdagmiddag in Most uitgelopen op een meer dan spannende finale race van het seizoen. De zes uur durende race, die gekenmerkt werd door een groot aantal crashes en een aantal safetycar situaties, liep uit op een meer dan spannend duel het laatste uur waarin Markus Reiterberger (BMW) en Marvin Fritz (YART) elkaar geen duimbreed toegaven.

Beide teams gaven elkaar geen enkele meter toe en leverden tegelijkertijd een foutloze race af. Toen om 17.00 uur de zwart/wit geblokte vlag op het Autodrom Most werd gezwaaid, had Reiterberger een voorsprong van 0,070 seconden op Fritz.

YART-Yamaha miste op een haar na het succes waar ze tijdens de seizoensfinale op mikten, het is de eerste podiumfinish voor het Oostenrijkse team van Mandy Kainz dit jaar. Achter BMW en Yamaha werd Yoshimura SERT Motul derde, een klassering waarmee de 2021 wereldtitel een feit was. Voor het team van Damien Saulnier en Yohei Kato is het al de 17e titel in het wereldkampioenschap. Gregg Black, Sylvain Guintoli en Xavier Simeon hebben de titel van vorig jaar met succes verdedigd.

SRC Kawasaki (Erwan Nigon, Jeremy Guarnoni, David Checa) eindigde op de vierde plaats, wat de derde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap betekent. Wojcik Racing (Yamaha) behaalde een sterke vijfde plaats met Gino Rea, Sheridan Morais en Dan Linfoot.

Team Bolliger Switzerland #8 met naast Jan Bühn en Jesper Pellijef ook de Nederlander Nigel Walraven in de gelederen passeerde als vijftiende de finish. Het team kreeg in de race al snel te maken met tegenslag, dit vanwege een flinke highsider van Bühn. Hierdoor ging er veel tijd verloren, het team moest uiteindelijk dan ook twaalf ronden prijsgeven op de winnaars.

No Limits vierde de overwinning in de Superstock klasse. Luca Scassa, Alexis Masbou en Kevin Calia behaalden hiermee nog de tweede plaats in het 2021 Superstock-klassement. Achter het Suzuki-team eindigde het Tsjechische team TME Racing (Yamaha) met Moto3 GP-coureur Filip Salac op de tweede plaats. Oliver König en Dominik Juda maken ook deel uit van het Yamaha-team. De derde plaats ging naar Energie Endurance 91 (Kawasaki). Team Aviobik met Gerold Gesslbauer en Hannes Schafzahl leverde een schitterende race af en bezorgde het team heel wat WK-punten, uiteindelijk eindigden ze als vierde in de SST-klasse.

Tijdschema en volledige uitslagen: 6H Most 2021