FIM EWC: YART wint in Estoril, SERT 2020 wereldkampioen

385
sert
SERT 2019/2020 FIM EWC wereldkampioen | foto© Suzuki Racing

YART Yamaha is zaterdag winnaar geworden van de 12 Hours of Estoril, de vierde en afsluitende ronde van het 2019/2020 FIM Endurance World Championship seizoen. De wereldtitel werd op het Portugese circuit veiliggesteld door het Suzuki Endurance Racing Team (SERT).

YART Yamaha en F.C.C. TSR Honda France maakten er zaterdag in Estoril een spannende aangelegenheid van aangaande de strijd voor de laatste overwinning van het seizoen in het FIM Endurance World Championship. Na een 12 uur durende thriller trok YART Yamaha (Karel Hanika, Marvin Fritz en Niccolò Canepa) uiteindelijk aan het langste eind op minder dan 25 seconden gevolgd door F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray en Mike di Meglio). Wójcik Racing Team (Gino Rea, Broc Parkes en Sheridan Morais) eindigde in deze race als derde.

16e wereldtitel voor Suzuki Endurance Racing Team
De vierde plaats in de race was voor het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) voldoende om de wereldtitel veilig te stellen, de zestiende titel voor het bekende team en de allereerste voor Damien Saulnier, de nieuwe teammanager van het Suzuki-fabrieksteam.

 

Handige links 12 Hours of Estoril 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App