FIM JuniorGP: Collin Veijer op pole in Aragon

1715
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Rafa Marrodan

Op het Motorland Aragon circuit wordt dit weekend de voorlaatste FIM JuniorGP ronde van het seizoen verreden. Zaterdag tijdens de kwalificatie was er succes voor Collin Veijer. De 17-jarige Nederlander mag zondag namelijk vanaf de pole vetrekken in de JuniorGP categorie. Maximo Martinez (Hawkers ETC) en Lukas Tulovic (Moto2) eisten de pole voor zich op in de overige twee categorieën.

Motorland Aragon is dit weekend gastheer van de zevende en voorlaatste ronde van het FIM JuniorGP. Zaterdag werden de kwalificaties verreden, kwalificaties waar de startplaatsen verdeeld werden voor de zondag te verrijden races.

FIM JuniorGP
In de FIM JuniorGP klasse was het Nederlander Collin Veijer die het snelst was na twee kwalificatiesessie en de pole voor zich opeiste voor David Alonso en Veijer’s teamgenoot Cormac Buchanan.

De inmiddels tot 2022 kampioen gekroonde José Rueda moest zaterdag genoegen nemen met de zevende plaats op de tijdlijst en zal derhalve zondag vanaf de derde startrij aan de race moeten beginnen.

De FIM JuniorGP coureurs rijden zondag slechts één race, deze race gaat om 13:00 uur van start.

Hawkers ETC
Zoals gebruikelijk werd er in deze categorie getraind in een A- en een B-groep. Uiteindelijk was het Maximo Martinez die met snelste ronde van 2/… aan het langste eind trok en het snelst was op de gecombineerde tijdlijst voor Boggio en Pini.

Owen van Trigt, dit weekend de enige Nederlandse deelnemer in deze categorie, wist zich helaas niet rechtstreeks te kwalificeren voor de twee zondag te verrijden races. De jonge Nederlander kwam hierdoor zaterdagmiddag in actie tijdens de Last Chance Race, een race waarin de eerste twee coureurs zich alsnog voor de races konden kwalificeren. Van Trigt kwam in deze race als tiende over de finish, niet voldoende om zondag deel te nemen aan de races.

De twee Hawkers ETC race staan zondag om respectievelijk 12:00 en 15:00 uur op het programma.

Moto2
In deze gecombineerde Moto2 & Stock 600 klasse ging de pole naar de Duitser Lukas Tulovic voor Xavier Cardelus en Senna Agius, de Australiër die naast zijn deelname in deze competitie onlangs ook een aantal weekenden als teamgenoot actief was van Bo Bendsneyder in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Met de zestiende rondetijd algemeen werd de Spanjaard Juan Rodriguez de best geklasseerde Stock 600 coureur voor zijn landgenoten David Munoz en Marco Tapia.

Ryan van de Lagemaat kwalificeerde zich zaterdag als eenendertigste algemeen, een positie welke voor de Nederlander goed was voor de dertiende plaats in de Stock 600 categorie.

De twee Moto2 races worden zondag om respectievelijk 11:00 en 14:00 uur verreden.

Handige links FIM JuniorGP Aragon:

Volledig tijdschema en uitslagen
Live verslag races (video)

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen? Word dan nu Racesport.nl supporter.