FIM JuniorGP: Dominante Moto3 zege voor Collin Veijer in Aragon

3574
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Rafa Marrodan

Collin Veijer heeft zondagmiddag op Motorland Aragon de FIM JuniorGP race op zijn naam geschreven. De van pole vertrokken AGR Team coureur reed nagenoeg de gehele race aan de leiding en passeerde na vijftien ronden als winnaar de finish voor de Spanjaarden David Salvador en José Rueda. Het is de tweede overwinning van de Nederlander in het FIM JuniorGP World Championship.

Op Motorland Aragon werd dit weekend de zevende en voorlaatste ronde van het FIM JuniorGP seizoen verreden. Voor de Hawkers European Talent Cup en de Moto2 klasse stonden er zondag twee races op het programma terwijl er voor de coureurs uit het FIM JuniorGP World Championship slechts één race werd verreden.

FIM JuniorGP
In deze klasse mocht Collin Veijer vanaf de pole aan de vijftien ronden tellende race beginnen. De 17-jarige Staphorster nam meteen na de start de leiding. Lange tijd bleef het veld – veelal onder leiding van Veijer – bij elkaar. In het tweede deel van de race wisten Veijer, David Salvador en José Rueda een klein gaatje te slaan op de rest van het veld. De twee Spanjaarden probeerden Veijer diverse keren aan te vallen maar de AGR Team coureur wist zich op een indrukwekkende manier staande te houden en zijn leidende positie met succes te verdedigen. Veijer passeerde na vijftien ronden dan ook als eerste de finish op slechts 0,111 sec. gevolgd door Salvador en 0,175 sec. op Rueda.

Op ruim vijf seconden werd David Alonso vierde terwijl Veijer’s voormalige AC Racing Team teamgenoot Luca Lunetta de top vijf completeerde.

Moto2
In deze klasse wist Lukas Tulovic zondag beide races op zijn naam te schrijven. De eerste overwinning van de dag was extra speciaal voor de Duitser, hij wist na zijn eerste zege van de dag namelijk de 2022 titel veilig te stellen. Senna Agius en Xavier Cardelus eindigden zowel in de eerste als ook de tweede race van de dag achter Tulovic als tweede en derde.

De Spanjaard David Munoz werd in de eerste race van de dag op de vijftiende plaats de best geklasseerde Stock 600 coureur. Ryan van de Lagemaat passeerde in deze race als dertigste algemeen de finish, een klassering die goed was voor de dertiende plaats in de Stock600 categorie. In de tweede race was Juan Rodriguez op de elfde plaats algemeen de snelst Stock 600 coureur terwijl Van de Lagemaat in deze race als drieëntwintigste algemeen werd afgevlagd en daarmee de tiende werd in zijn categorie.

Hawkers ETC
De eerste race van de dag werd onderbroken door een stevige crash. Na een korte onderbreking volgde er een herstart voor een race over slechts vijf ronden. Het was de Italiaan Guido Pini die in deze sprintrace aan het langste eind trok en de overwinning voor zich opeiste. De Spanjaarden Maximo Martinez en Brian Uriarte passeerden als tweede en derde de finish.

In de tweede race van de dag was het Casey O’Gorman die het snelst was en na vijftien ronden als winnaar werd afgevlagd voor Pini en Joel Esteban.

De finaleronde van het FIM JuniorGP seizoen wordt in het weekend van 26 t/m 28 oktober verreden op Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Handige links FIM JuniorGP Aragon:

Volledig tijdschema en uitslagen
Live verslag races (video)

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen? Word dan nu Racesport.nl supporter.