Finishpraat: Oude tijden herleven tijdens TT Assen

5588
Marco Bezzecchi | Foto credit: MotoGP.com

De wekelijkse rubriek Finishpraat speelt in op actualiteit, combineert verleden met heden en haalt oude herinneringen op; kortom een verhaal voor de echte motorsportfan. Marco Bezzecchi’s optreden op als buiten de baan en de reactie daarop van de Nederlandse fans bracht herinneren naar boven aan de glorietijden van Valentino Rossi tijdens de TT Assen.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de 92e TT Assen. Ik wel! Het was fantastisch weer. Natuurlijk was het warm, maar als het regent dan zijn we ook niet tevreden, dus dan veel liever deze tropische temperaturen. Ik wil beginnen om Collin Veijer te feliciteren met zijn zevende plek. Ik heb het dit weekend relatief van dichtbij allemaal mee mogen maken en wat ik zo knap vond is dat hij zo ogenschijnlijk rustig bleef onder de toch wel enorme druk en aandacht tijdens zijn thuisrace. En dat je dan als negende je weet te kwalificeren, voor de eerste keer in de kopgroep kan racen en je daar uitstekend staande weet te houden, en dan als zevende op 0,8 seconde van de winnaar kan finishen verdiend dat een groot compliment. En wanneer je daar bij optelt dat Collin nog nooit eerder een race op het TT Circuit Assen had gereden maakt deze prestatie alleen nog maar indrukwekkender. Collin Veijer; daar gaan in de komende jaren nog veel meer van horen!In de Moto2 hadden we op donderdag en vrijdag twee Nederlandse dompers te verwerken. Ik stond donderdag te wachten bij het medical center terwijl Bo Bendsneyder gekeurd zou worden. Je hoopt natuurlijk voor hem en de Nederlandse fans dat hij mag rijden in zijn thuisrace. Helemaal na zijn geweldige optreden van vorig jaar met een vijfde plek in de Moto2 race. Het mocht niet zo zijn, dat was gelijk te zien aan Bendsneyder’s gezicht toen hij het medical center verliet. Zonta van den Goorbergh had vrijdag een stevige crash die zijn TT Assen beïnvloedde. Hopelijk kunnen beide mannen zich revancheren in de tweede seizoenshelft.

En dan naar de MotoGP. Natuurlijk won Pecco Bagnaia de race na een zeer sterk optreden op zondag, maar het was ook zeker de TT Assen van Marco Bezzecchi. Toen ik hem zag zwaaien op de tv-steiger na zijn zege in de Sprint kon ik maar aan één iemand denken: Bezzecchi’s grote leermeester en voorbeeld Valentino Rossi. Zijn gedrag, looks en uitstraling – zijn complete voorkomen – heeft zoveel weg van de grootste en populairste coureur allertijden. Ik hoor het sommigen nu al zeggen: niemand kan Rossi vervangen! Dat klopt, want er is maar één Valentino Rossi en zijn populariteit zal nooit geëvenaard gaan worden. Maar Bezzecchi gaat – als hij zo doorgaat met presteren – daar wel bij in de buurt komen. Ook zijn er vrij gemakkelijk vergelijkingen te maken met een andere zeer populaire Italiaan: Marco Simoncelli. Bezzecchi heeft alles om een absolute MotoGP ster te worden. Het was ook te merken aan het publiek, die hem gedurende het weekend meer en meer omarmde tot de nieuwe publiekslieveling van het Drentse circuit. Het enige wat voor Bezzecchi nog ontbreekt is een overwinning in de Grand Prix race. En om Rossi te verslaan moet hij minimaal tien keer en eigenlijk nog elf keer zien te winnen. Kortom Bezzecchi heeft genoeg uitdagingen voor de komende jaren tijdens de TT Assen. Het TT-publiek staat achter hem, want die heeft de Italiaan afgelopen weekend voor zich gewonnen.

Tot volgende week,
Asse KleinVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.