Finland heropent grenzen, gaat de Finse Grand Prix definitief door?

1514
Mika Kallio
Mika Kallio - KymiRing Test 2020 | foto© KTM Images

Finland maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de MotoGP kalender. Het nieuwe KymiRing circuit is vooralsnog in het weekend van 09 t/m 11 juli plaats van handeling voor de eerste Finse Grand Prix sinds jaren. Maar of het evenement definitief door zal gaan is nog uiterst onzeker, dit vanwege de beperkende maatregelen in het Noord-Europese land.

Dat de huidige 2021 MotoGP kalender de komende tijd nog de nodige veranderingen zal ondergaan vanwege de corona perikelen staat als een paal boven water. De kans dat alle overzeese Grand Prix weekenden aan het einde van het seizoen in Japan, Thailand, Australië en Maleisië maar ook in Argentinië en Austin gewoon volgens plan door zullen gaan lijkt kleiner dan het winnen van de hoofdprijs in de Staatsloterij. Maar niet alleen het doorgaan van de genoemde overzeese Grand Prix weekenden zijn op dit moment nog hoogst onzeker, ook het doorgaan van de Finse Grand Prix begin juli op de nieuwe KymiRing was en is nog allesbehalve zeker.

Met name het homologeren van het nieuwe KymiRing circuit leverde tot op heden de nodige problemen op, dit aangezien het voor buitenlandse burgers niet toegestaan was om naar Finland te reizen vanwege de in het Noord-Europese land geldende coronamaatregelen. Dit probleem lijkt sinds vandaag echter opgelost nadat de Finse overheid woensdagochtend 21 april tijdens een persconferentie bekend heeft gemaakt dat de beperkende maatregelen om de Covid-19 pandemie te bestrijden versoepeld zullen worden.

Onderdeel van de versoepelingen is dat Finland vanaf 01 mei de grenzen weer zal openen voor inwoners van de Europese Unie, mits die naar het land reizen vanwege hun werk. Bovendien is het vanaf 01 juni weer mogelijk om buitensport evenementen te organiseren in Finland en daar mag zelfs weer publiek bij aanwezig zijn.

Deze twee belangrijke versoepelingen zouden in principe in het voordeel moeten werken voor de organisatie van de Finse Grand Prix. Of het echter ook zover zal komen is op dit moment echter nog wel de grote vraag, zo is bekende Rally van Finland – die normaalgesproken in juli wordt verreden en een heel groot en belangrijk evenement is in Finland – ondanks de versoepelingen inmiddels wel al uitgesteld naar een datum later in het jaar en nu waarschijnlijk pas eind september of begin oktober zal worden verreden.

Wordt vervolgd….

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter