Florian Alt zal in 2020 in de kleuren van Wilbers Racing Team van start gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM. De 23-jarige Alt zal op een BMW S1000RR Type K67 van het in het Duitse Nordhorn gevestigde team aan de start verschijnen.

Niet Bastien Mackels maar Florian Alt zal komend seizoen de kleuren van het Wilbers Racing Team verdedigen in het IDM Superbike 1000 kampioenschap. Dit nieuws heeft het team onlangs bekend gemaakt.

De 23-jarige coureur uit het Duitse Gummersbach is al sinds zijn achtste actief in de motorsport en is voormalig Duits 125cc wegracekampioen en een voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup-winnaar. Naast ervaring en overwinningen in het Endurance World Championship werd Alt in 2016 vice-IDM Superbike kampioen.

In het uitgebrachte persbericht is de gezamenlijke doelstelling duidelijk, samen wil men in 2020 eindelijk het kampioenschap winnen!

Bastien Mackels
De Belg Bastien Mackels staat enkele weken voor de start van het IDM-seizoen voor de tweede keer op rij met lege handen. Vorig jaar had de Belg ook een overeenkomst met het team van Benny Wilbers maar toen kwam vlak voor het begin van het seizoen de mededeling dat men zich genoodzaakt zag vanwege logistieke, financiële en operationele redenen terug te trekken en niet van start te gaan. Ondanks deze tegenslag bleef Mackels loyaal aan het team en verscheen men aan het einde van het afgelopen seizoen alsnog aan de start tijdens een aantal races.

Tijdens het finale weekend in Hockenheim spraken Wilbers en Mackels – weliswaar mondeling – af dat men de samenwerking voor 2020 zou continueren. Iets dat naar nu bekend is geworden en met het aantrekken van Alt als de nieuwe coureur voor komend seizoen geen doorgang zal vinden.

Bastien Mackels: “Ik heb inderdaad geen ondertekend contract, maar in Hockenheim hebben we elkaar de hand geschud op een nieuwe samenwerking voor komend seizoen. Dat is wat voor mij telt. Maar de laatste tijd kreeg ik steeds meer een vreemd gevoel. Het contract kwam steeds maar niet, het liep op de één of andere manier allemaal een beetje stroef.”

Het mindere gevoel werd de afgelopen week bevestigd toen Mackels per mail ter horen kreeg dat er het komende seizoen geen plaats meer is binnen het team.

Bastien Mackels: “Het is gewoon niet mijn stijl om op deze manier te racen. Ik bleef vorig jaar ondanks alles het team trouw en nu sta ik voor de tweede keer vlak voor het seizoen met lege handen. De meeste topteams hebben hun rijders inmiddels gecontracteerd en het zal lastig worden om nog ergens onderdak te vinden. Maar ik geef niet op.”

Wat precies de reden van de breuk is en wat er vermeld stond in de mail welke Mackels de afgelopen week ontving van Wilbers wil de Belg, zoals een echte professional betaamd, vooralsnog niet publiekelijk met de media delen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App