Florian Marino het snelst op zaterdagochtend in Assen, Wayne Tessels zesde

259
tessels
Wayne Tessels | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Florian Marino heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training de snelste tijd op de klok gezet voor Michael Ruben Rinaldi en Toprak Razgatlioglu. Wayne Tessels zette als snelste Nederlander de zesde tijd op de klok.

Aan de start van de derde vrije training van de STK 1000 klasse begonnen de eerste wolken zich boven TT Circuit Assen te vormen. Meteen in het eerste gedeelte van de sessie was het Danny de Boer die het in de top vijf erg spannend maakte. Met verschillende snelle sector tijden leek het dat hij zijn tijd zeker nog zou verbeteren. Uiteindelijk eindigde hij in de FP3 op de elfde plek met een zevende tijd in de gecombineerde vrije trainingen.Wayne Tessels kende een een goed begin van de tweede trainingsdag. Hij wist zijn rondetijden steeds een beetje te verbeteren en klom van het midden van de tijdlijst naar een zesde tijd. Ook op de gecombineerde tijdlijst na drie vrije trainingen is Tessels op de zesde plek te vinden.

Na een minder goede start van het weekend leek Pepijn Bijsterbosch ook zaterdagochtend niet het ritme te kunnen vinden. Uiteindelijk eindigde hij in zowel deze vrije training als de gecombineerde training op de dertigste tijd.

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag