Florian Marino naar pole in Assen, Danny de Boer vierde

248
danny
Danny de Boer | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Florian Marino heeft in de onderbroken kwalificatie voor de STK1000 klasse op het TT Circuit Assen de pole gepakt. De Fransman was in een nieuw polerecord sneller dan Toprak Razgatlioglu en Roberto Tamburini. Danny de Boer was met de vierde rondetijd de snelste Nederlander.

Yamaha-coureur Marino was vanaf de start van de sessie dominant. De Fransman benaderde al vroeg in de sessie het baanrecord en met een snelle ronde in de slotfase kwam hij tot 1.36.775. Dat betekende een nieuw ronderecord voor de STK1000 klasse en Marino was de enig coureur onder de grens van 1.37 minuut.De sessie werd nog kort onderbroken door een valpartij van Michel Ruben Rinaldi. De Ducati-coureur was hard op weg om de poletijd te pakken met nog zes minuten op de klok. In de Ruskenhoek ging de Italiaan echter onderuit en daarbij kwam grote hoeveelheid grind op het asfalt terecht.

Na een sterke openingsfase was Danny de Boer enkele plaatsen terug gezakt, en de rode vlag situatie kwam precies op het moment dat hij een tijd voor de top-3 leek te gaan rijden. Na een korte pauze konden de coureurs het ritme weer oppakken en vond De Boer zijn snelheid direct terug. Opnieuw werd een snelle ronde van De BMW-coureur geschrapt door het overschrijden van de track-limits, maar in een laatste poging viel alles op zijn plaats en kwam De Boer tot een tijd van 1.37.232. Het leverde hem uiteindelijk de vierde startplaats op. Hij hield Marco Faccani en Mike Jones achter zich.

Wayne Tessels kende eveneens een goede sessie die resulteerde in een elfde startplaats. De Kawasaki-coureur gaf slechts een seconde toe op snelste man Marino. Pepijn Bijsterbosch kende opnieuw een moeilijke sessie waarin hij weliswaar onder de grens van 1.40 minuten dook. Meer dan een 31e positie leverde dit de Yamaha-coureur echter niet op.

[vimeolink id=”215331940″]Acerbis Dutch Round: Danny de Boer zaterdag[/vimeolink]

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag