Foto van de week (01): Carlos Lavado bezoekt Classic GP Assen

2962
carlos-lavado
Carlos Lavado - Classic GP Assen | foto© Henk Teerink

In de rustige wintermaanden zonder races zullen we wekelijks op woensdag een foto van de week publiceren. Een foto van één van de Racesport.nl fotografen van afgelopen seizoen, een bijzondere foto, een foto met een speciaal verhaal, of gewoon een schitterende foto waar de fotograaf trots op is. Deze week Henk Teerink met: Carlos Lavado bezoekt de Classic GP Assen.

De Racesport.nl fotografen Jan Timmerman, Randy van Maasdijk, Henk – en Damon Teerink waren ook afgelopen seizoen weer vele dagen en weekenden op pad om mooie plaatjes te schieten en deze vervolgens met ons te delen. Foto’s van trainingen, kwalificaties, races en sfeerplaatjes van het IDC, IDM, WorldSBK, MotoGP en vele andere evenementen.

Honderden foto’s per dag, maar tussen deze honderden foto’s zitten soms ‘plaatjes’ met een verhaal, een wauw factor of eentje waar je als fotograaf trots op bent. Wij vroegen Jan, Randy, Henk en Damon om een aantal van deze foto’s te selecteren en te voorzien van een korte uitleg waarom nu uitgerekend deze foto speciaal is.

Week 01: Henk Teerink

  • Fotograaf: Henk Teerink
  • Evenement: Classic GP Assen
  • Waar: TT Circuit Assen
  • Wanneer: Zondag 18 september 2022

Henk’s verhaal:
De uit Venezuela afkomstige Carlos Lavado bezocht in september de Classic GP Assen. Het was een regenachtig weekend maar dat deerden de heren en dames weinig. Zelf was ik speciaal voor de motoren gekomen en ook wel een beetje voor Lavado. Lavado won tweemaal de Dutch TT in de 250cc categorie en werd ook tweemaal wereldkampioen in deze klasse. Ik was er alleen op zaterdag en wilde Lavado graag zien rijden maar helaas. Lavado wilde van start gaan alleen werkte de Yamaha motor niet mee door een technisch mankement. Dit is dan ook een van de weinige foto’s die ik van hem heb. Wens volgend jaar een herkansing met een aantal andere toppers uit de wegracerij tijdens de Classic GP.

Reacties op deze foto zijn welkom via één van de Racesport.nl social mediakanalen.

Week 02: Damon Teerink met: Moto2 debuut Zonta van den Goorbergh in Assen

Namens het gehele Racesport.nl team wensen wij jullie een gelukkig, (Race)sportief maar bovenal gezond nieuwjaar.

racesportief-2023