Foto van de week (02): Moto2 debuut Zonta van den Goorbergh in Assen

2864
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - TT Circuit Assen | foto© Damon Teerink

In de rustige wintermaanden zonder races zullen we wekelijks op woensdag een foto van de week publiceren. Een foto van één van de Racesport.nl fotografen van afgelopen seizoen, een bijzondere foto, een foto met een speciaal verhaal, of gewoon een schitterende foto waar de fotograaf trots op is. Deze week Damon Teerink met: Moto2 debuut Zonta van den Goorbergh in Assen.

De Racesport.nl fotografen Jan Timmerman, Randy van Maasdijk, Henk – en Damon Teerink waren ook afgelopen seizoen weer vele dagen en weekenden op pad om mooie plaatjes te schieten en deze vervolgens met ons te delen. Foto’s van trainingen, kwalificaties, races en sfeerplaatjes van het IDC, IDM, WorldSBK, MotoGP en vele andere evenementen.

Honderden foto’s per dag, maar tussen deze honderden foto’s zitten soms ‘plaatjes’ met een verhaal, een wauw factor of eentje waar je als fotograaf trots op bent. Wij vroegen Jan, Randy, Henk en Damon om een aantal van deze foto’s te selecteren en te voorzien van een korte uitleg waarom nu uitgerekend deze foto speciaal is.

Week 02: Damon Teerink

  • Fotograaf: Damon Teerink
  • Evenement: RW Racing GP – privétest
  • Waar: TT Circuit Assen
  • Wanneer: Dinsdag 17-5-2022

Damon’s verhaal:
Op een dinsdagmiddag ergens in mei was het RW Racing GP team met hun rijders Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus aan het testen in Assen. Een geweldig moment waarbij Zonta zijn eerste meters op een Moto2 machine maakte op het TT Circuit Assen. Je staat langs de baan en hoort alleen twee Kalex Moto 2 machines over het TT Circuit rijden. Het geluid van de motoren galmt over het circuit, waarbij je precies kon horen waar de twee heren reden, prachtig!

Reacties op deze foto zijn welkom via één van de Racesport.nl social mediakanalen.

Week 03: Randy van Maasdijk met: Het handelskenmerk van Dominique Aegerter….