Foto van de week (04): 100 Kawasaki Wins Jonathan Rea

611
jonathan-rea
Jonathan Rea - Assen 2022 | foto© Jan Timmerman

In de rustige wintermaanden zonder races zullen we wekelijks op woensdag een foto van de week publiceren. Een foto van één van de Racesport.nl fotografen van afgelopen seizoen, een bijzondere foto, een foto met een speciaal verhaal, of gewoon een schitterende foto waar de fotograaf trots op is. Deze week Jan Timmerman met: 100 Kawasaki Wins Jonathan Rea.

De Racesport.nl fotografen Jan Timmerman, Randy van Maasdijk, Henk – en Damon Teerink waren ook afgelopen seizoen weer vele dagen en weekenden op pad om mooie plaatjes te schieten en deze vervolgens met ons te delen. Foto’s van trainingen, kwalificaties, races en sfeerplaatjes van het IDC, IDM, WorldSBK, MotoGP en vele andere evenementen.

Honderden foto’s per dag, maar tussen deze honderden foto’s zitten soms ‘plaatjes’ met een verhaal, een wauw factor of eentje waar je als fotograaf trots op bent. Wij vroegen Jan, Randy, Henk en Damon om een aantal van deze foto’s te selecteren en te voorzien van een korte uitleg waarom nu uitgerekend deze foto speciaal is.

Week 04: Jan Timmerman

  • Fotograaf: Jan Timmerman
  • Evenement: Motul Dutch Round Assen
  • Waar: TT Circuit Assen
  • Wanneer: zondag 24 april 2022

Jan’s verhaal
Met zijn overwinning in de Tissot Superpole race, zondagochtend op het TT Circuit van Assen mocht Jonathan Rea zijn 100e Kawasaki overwinning bijschrijven op zijn toch al indrukwekkende cv.

Later op de dag tijdens Race 2 had Rea het geluk in Assen niet aan zijn zijde en ging hij samen met Toprak Razgatlioglu onderuitging in de beginfase van de race, de inmiddels al veel besproken crash van het tweetal.

Met 6 World Superbike wereldtitels, 40 poles, 245 podiumplekken, 100 snelste raceronden en meer dan 5000 WK-punten heeft Rea een meer dan indrukwekkende lijst met prestaties en voor mij een goede reden voor deze foto als foto van de week.

Reacties op deze foto zijn welkom via één van de Racesport.nl social mediakanalen.

Week 05: Henk Teerink met: Internationale wegraces (IRRC) Hengelo (Gld).

Archief:
Foto van der week (03):Het handelskenmerk van Dominique Aegerter….
Foto van de week (02): Moto2 debuut Zonta van den Goorbergh in Assen
Foto van de week (01): Carlos Lavado bezoekt Classic GP Assen
Foto van de week (52): Van der Mark back on track in Assen
Foto van de week (51): Oeps, a close call voor Takaaki Nakagami
Foto van de week (50): Een teamfoto, maar dan net even anders