Foto van de week (08): MotoE wheelie Dominique Aegerter

1145
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Jan Timmerman

In de rustige wintermaanden zonder races zullen we wekelijks op woensdag een foto van de week publiceren. Een foto van één van de Racesport.nl fotografen van afgelopen seizoen, een bijzondere foto, een foto met een speciaal verhaal, of gewoon een schitterende foto waar de fotograaf trots op is. Deze week Jan Timmerman met: MotoE wheelie Dominique Aegerter.

De Racesport.nl fotografen Jan Timmerman, Randy van Maasdijk, Henk – en Damon Teerink waren ook afgelopen seizoen weer vele dagen en weekenden op pad om mooie plaatjes te schieten en deze vervolgens met ons te delen. Foto’s van trainingen, kwalificaties, races en sfeerplaatjes van het IDC, IDM, WorldSBK, MotoGP en vele andere evenementen.

Honderden foto’s per dag, maar tussen deze honderden foto’s zitten soms ‘plaatjes’ met een verhaal, een wauw factor of eentje waar je als fotograaf trots op bent. Wij vroegen Jan, Randy, Henk en Damon om een aantal van deze foto’s te selecteren en te voorzien van een korte uitleg waarom nu uitgerekend deze foto speciaal is.

Week 08: Jan Timmerman

  • Fotograaf: Jan Timmerman
  • Evenement: Motul Dutch TT
  • Waar: TT Circuit Assen
  • Wanneer: Zaterdag 25-06-2022

Jan’s verhaal:
Op zaterdag tijdens de Motul TT Assen stonden Asse (Klein) en ik tussen de kwalificaties door even buiten op de galerij voor het mediacentrum en ik vroeg me zo af of het mogelijk zou zijn om met een Moto E machine een wheelie te maken.
Juist op dat moment kwam Dominique Aegerter het mediacentrum uitlopen en we besloten het hem gewoon te vragen. Volgens Aegerter was dit zeker mogelijk om mij vervolgens te vragen waar ik zou gaan staan fotograferen tijdens de race, die later op de middag verreden zou worden.
We spraken af dat ik tijdens de uitloopronde uitkomend Strubben, begin Veenslang zou gaan staan en hij beloofde een wheelie te maken. Later in de middag won de sympathieke Zwitser na een spannende wedstrijd, de eerste Moto E race van het weekend en de rest staat op de foto.

Reacties op deze foto zijn welkom via één van de Racesport.nl social mediakanalen.

Week 09: Henk Teerink met Leon Haslam met de vlam in de pijp

Archief:
Foto van de week (07): Valentino Rossi changed Grand Prix Racing forever
Foto van de week (06): Een hachelijk moment voor Jonathan Rea
Foto van de week (05): Internationale wegraces (IRRC) Hengelo (Gld)
Foto van de week (04): 100 Kawasaki Wins Jonathan Rea
Foto van der week (03):Het handelskenmerk van Dominique Aegerter….
Foto van de week (02): Moto2 debuut Zonta van den Goorbergh in Assen
Foto van de week (01): Carlos Lavado bezoekt Classic GP Assen
Foto van de week (52): Van der Mark back on track in Assen
Foto van de week (51): Oeps, a close call voor Takaaki Nakagami
Foto van de week (50): Een teamfoto, maar dan net even anders