Foto van de week (13): Victor Steeman Catalunya 2022

2825
victor-steeman
Victor Steeman - Catalunya 2022 | foto© C. van Egmond

Racesport.nl publiceert wekelijks op woensdag een Foto van de Week. Een bijzondere ‘race’ gerelateerde foto, een foto met een speciaal verhaal of gewoon een schitterende foto welke betrekking heeft op onze prachtige sport. Deze week: Inge van Egmond met Victor Steeman Catalunya 2022.

Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden, een foto met een speciaal verhaal of gewoon een schitterende foto die een dierbare herinnering naar boven haalt. Wekelijkse kiezen we een door een Racesport.nl bezoeker ingezonden foto met daarbij het verhaal achter de foto geschreven door de inzender.Lees ook: Foto van de week: Stuur ons jouw meest bijzondere ‘race’ gerelateerde foto

Deze week: Inge van Egmond met Victor Steeman Catalunya 2022.

  • Fotograaf: C. van Egmond
  • Evenement: WSBK
  • Waar: Circuit Catalunya Barcelona
  • Wanneer: zaterdag 24 september 2022

Inge’s verhaal: Wij volgen al vele jaren het WSBK, proberen waar mogelijk de races op het circuit bij te wonen en in 2022 konden wij onze vakantie combineren met een bezoek aan het World SBK evenement in Barcelona, uiteraard om onze Nederlandse rijders te supporten. Het leuke aan het WorldSBK is dat je altijd toegang hebt tot de paddock en bij de prijsuitreikingen etc. kunt zijn. Deze foto is ook genomen in de paddock na het behalen van de pole position in de WorldSSP 300 klasse door Victor Steeman, een goed begin van het weekend! De eerste race op zaterdag moest Victor 2 longlap penalty’s nemen maar kon zich door hard knokken terugwerken naar een uiteindelijke achste plaats. De tweede race op zondag wist hij vol overtuiging te winnen er was er met het vooruitzicht naar de laatste race in Portimão nog een hele kleine kans op de wereldtitel.

Helaas gebeurde in Portimão het vreselijke ongeluk wat Victor niet heeft overleefd. Deze foto is daarom voor ons heel bijzonder, getuige te zijn geweest van zijn sterke optreden in Catalunya maar uiteraard ook meermaals in Assen, zullen wij nooit vergeten. We zijn een groot coureur verloren die nog een grote toekomst voor zich had.

Reacties op deze foto zijn welkom via één van de Racesport.nl social mediakanalen.

Ook een Foto van de Week insturen?
Ben jij in het bezit van een dergelijke foto en vind jij het leuk om deze foto te delen met een groot publiek dan kun je deze sturen naar [email protected]. Beschrijf in het kort waarom deze foto voor jou uniek is, welke betekenis deze voor jou heeft en waarom deze in jouw ogen in aanmerking moet komen voor de Foto van de Week. Wekelijk zullen wij als Racesport.nl redactie een keuze maken uit de ingestuurde foto en deze – inclusief het verhaal –  publiceren in de genoemde rubriek.

landscapeVoorwaarden

  • De ingestuurde (landscape) foto dient een afmeting te hebben van minimaal 800 pixels breed en van een redelijke kwaliteit te zijn (portrait formaat foto’s komen niet in aanmerking).
  • Zowel (particuliere) fans als ook professionele fotografen komen in aanmerking. De ingezonden foto dient rechtenvrij te zijn. Graag de naam van de fotograaf vermelden bij de inzending. Bij een overtreding van het auteursrecht zal een eventuele claim verhaald worden op de inzender.
  • De ingezonden foto hoeft geen actuele foto te zijn. Ook in het verleden gemaakte foto’s komen in aanmerking.
  • Bij de ingezonden foto graag vermelden: De naam van de inzender, de persoon of personen op de foto en een korte tekst met daarin een uitleg waarom deze foto voor jou uniek en bijzonder is en het verhaal erachter (zie voorbeeld teksten in onderstaande archief foto’s). Uitsluitend een (losse) foto inzenden is dus niet voldoende om in aanmerking te komen voor de Foto van de Week.
  • Om in aanmerking te komen voor de Foto van de Week van de betreffende week dienen de ingestuurde foto’s uiterlijk op dinsdagmiddag 18:00 uur binnen te zijn bij de Racesport.nl redactie.

Doe jij mee, stuur dan jouw unieke foto naar [email protected]

Archief:
Foto van de week (12): Piet Knijnenburg en de BMW
Foto van de week (11): Olielekkage Andrea Dovizioso tijdens Dutch TT 2017
Foto van de week (10):“Volg je hart want je kan zoveel meer dan je denkt”
Foto van de week (09):Leon Haslam met de vlam in de pijp
Foto van de week (08): MotoE wheelie Dominique Aegerter
Foto van de week (07)Valentino Rossi changed Grand Prix Racing forever
Foto van de week (06): Een hachelijk moment voor Jonathan Rea
Foto van de week (05): Internationale wegraces (IRRC) Hengelo (Gld)
Foto van de week (04): 100 Kawasaki Wins Jonathan Rea
Foto van der week (03):Het handelskenmerk van Dominique Aegerter….
Foto van de week (02): Moto2 debuut Zonta van den Goorbergh in Assen
Foto van de week (01): Carlos Lavado bezoekt Classic GP Assen
Foto van de week (52): Van der Mark back on track in Assen
Foto van de week (51): Oeps, a close call voor Takaaki Nakagami
Foto van de week (50): Een teamfoto, maar dan net even anders