Franco Morbidelli heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training de snelste tijd op de klok gezet. Mattia Pasini en Takaaki Nakagami beëindigden de sessie als tweede en derde. RW Racing GP coureur Axel Pons reed een sterke sessie en eindigde net buiten de top 10 op de elfde plaats.

Waar op de vrijdag de weersomstandigheden niet optimaal waren en beide sessies onder (deels) natte omstandigheden werden verreden, was het op zaterdagmorgen heel anders. Met de zon present en een droge baan kwamen er al snel erg goede tijden op de klok. Franco Morbidelli opende de dans met een 1’54.268 in zijn derde snelle ronde.

Zijn teamgenoot Alex Marquez leek ook beter op zijn motor te zitten dan op vrijdag, hij was meteen in de top vijf te vinden. De Spanjaard ondervond nog hinder van zijn heupblessure en besloot met pijnstilling aan de vrije trainingen te beginnen. Echter kreeg Marquez een reactie op die medicijnen waardoor hij vrijwel de hele middagsessie uit moest zitten.

Ook de niet geheel fitte Axel Pons bleek, met nog een halfuur te gaan, de snelheid weer te hebben gevonden. De RW Racing GP coureur stond na zijn eerste run op een nette P13.

Halverwege FP3 begonnen de meeste rijders aan hun tweede run en werden er meteen alweer tijden verbeterd. Rookie Jorge Navarro was de eerste opvallende naam die met zijn tijd achter Morbidelli terecht kwam op P2. Ook Axel Pons wist zijn eigen tijd goed te verbeteren en reed de top tien binnen.

Met nog een kwartier te gaan verbeterde Mattia Pasini de snelste tijd van Morbidelli met een 1’54.210. Deze tijd werd door onder andere Takaaki Nakagami en Pasini zelf aangevallen, maar nog niet verbeterd. Sandro Cortese deed ook een poging en kwam sterk naar P3.

In de laatste minuten was iedereen op de baan te vinden om nog eens aan te zetten. Cortese verbeterde als eerste zijn tijd, maar bleef daarmee wel op de derde plaats. Franco Morbidelli wist uiteindelijk de snelste tijd van Pasini over te nemen. De Italiaan was uiteindelijk maar een honderdste sneller dan zijn landgenoot met een 1’54.200.

Achter Morbidelli waren het Pasini, Nakagami, Cortese en Miguel Oliveira in de top vijf. De nog niet fitte Marquez wist uiteindelijk naar P6 te komen voor Simone Corsi, Navarro, Tom Lüthi en Francesco Bagnaia.

Axel Pons reed een sterke sessie en eindigde uiteindelijk net buiten de top tien op de elfde positie.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag