Franco Morbidelli op pole in Catalunya voor Fabio Quartararo en Valentino Rossi

18
franco-morbidelli
Franco Morbidelli op pole in Catalunya | foto© motogp.com

Franco Morbidelli vertrekt zondag tijdens de Gran Premi Monster Energy de Catalunya vanaf de pole in de koningsklasse. De Petronas Yamaha SRT-coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie op Circuit de Barcelona-Catalunya het snelst voor zijn huidige teamgenoot Fabio Quartararo en zijn toekomstige teamgenoot voor 2021 Valentino Rossi.

Dat je niet altijd over de snelste motor hoeft te beschikken om een pole te scoren of een race te winnen bewezen Franco Morbidelli, Fabio Quartararo en Valentino Rossi zaterdagmiddag in Catalunya. Het Yamaha drietal eiste namelijk de eerste drie startplaatsen op voor de zondag te verrijden MotoGP race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Het was Morbidelli die uiteindelijk aan het langste eind trok en met een nieuwe MotoGP polerecord ronde van 1’38.798 de pole- zijn eerste in de koningsklasse – voor zich opeiste voor Quartararo en Rossi.

De vierde startplaats werd zaterdagmiddag opgeëist door Pramac Racing coureur Jack Miller terwijl Maverick Viñales het succes voor Yamaha compleet maakte door als vierde Yamaha coureur de top vijf te completeren.

De zesde startplaats voor de zondag te verrijden MotoGP race ging naar Johann Zarco voor Pol Espargaró, Joan Mir, Danilo Petrucci en Brad Binder.

Terwijl Takaaki Nakagami en Miguel Oliveira de laatste twee plaatsen in Q2 voor zich opeisten moest de leider in de tussenstand van het kampioenschap deze kwalificatie vanuit de pitbox volgen. De Ducati Team coureur bleef steken in Q1 en moet hierdoor zondag vanaf P17 op de grid zijn leidende positie in het kampioenschap zien te verdedigen.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze tweede dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App