Franco Morbidelli (P12): “Positief gestemd ondanks twaalfde plaats in de race”

franco-morbidelli
Franco Morbidelli (21) | foto© Sepang Racing

Franco Morbidelli kwam zondag tijdens de MotoGP race van de Tissot Grand Prix of Doha als twaalfde over de finish. Niet de prestatie waarop de Petronas Yamaha SRT coureur voorafgaand aan het seizoen op gehoopt, maar gezien de problemen waarmee hij de voorgaande dagen op het Losail International Circuit te kampen had gehad was de Italiaan na afloop van de tweede race van het seizoen niet ontevreden.

Terwijl Fabio Quartararo, Maverick Viñales en Valentino Rossi dit seizoen de beschikking hebben over hetzelfde en de nieuwste versie van de Yamaha M1, en Viñales en Quartararo de sterren van de hemel reden in Qatar en beiden een race op naam wisten te schrijven kende Franco Morbidelli 10 moeilijke en moeizame dagen op het Losail International Circuit.

Nadat de Petronas Yamaha SRT coureur een week geleden tijdens de eerste MotoGP race van het seizoen nog als voorlaatste eindigde vanwege een technisch probleem eindigde de MotoGP runner-up van 2020 zondagavond in de tweede opeenvolgde MotoGP race op het Losail International Circuit als twaalfde, niet de prestatie waarover men na afloop in een jubelstemming verkeerde maar in ieder geval een flinke stap in de goede richting na de problemen een week eerder.

Franco Morbidelli: “Natuurlijk is dit niet het resultaat waarvoor we hier naar Qatar zijn gekomen, maar het positieve is dat we een flinke stap gemaakt hebben in vergelijking met vorige week. We hebben een grote modificatie doorgevoerd, we zijn teruggegaan naar een configuratie die lijkt op 2020 aan het begin van het jaar. In de race was het zeker beter dan de vorige. Ik zat in het middelveld en was in staat om het gevecht aan te gaan. Starten vanaf de tiende plaats en niet de snelste motor van het peloton hebben, maakte het moeilijk om de strijd aan te gaan met de snelste mannen voor me, maar ik had in ieder geval de kans om in het middenveld mee te strijden. Maar in het midden van de race kwamen de problemen, gelijkaardige problemen als in het begin van 2020. Ik was te snel klaar met de band en ik was niet in staat om de hele race consistent en snel te zijn. Natuurlijk is het niet wat we willen maar het is een goede zaak dat we de afstelling hebben aangepast. We moeten positief blijven en ik heb zeker het gevoel nog te kunnen verbeteren. We hebben de juiste keuzes gemaakt, en dat is het positieve aan deze race.”

Morbidelli bezet na twee gereden race en vier gescoorde WK punten een gedeelde veertiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap, een positie die hij moet delen met teamgenoot Valentino Rossi en KTM-coureur Miguel Oliveira.

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter