Het gaat goed met Marvin Fritz

370
fritz
Marvin Fritz tijdens de Le Mans 24H | foto© Yamaha Racing

De toestand van Marvin Fritz na de zware crash tijdens STK1000 race zondagmiddag op het TT Circuit Assen is goed en gaat vooruit. Dit nieuws hebben de 24 jarige coureur en zijn vriendin dinsdagmiddag vanuit het UMCG in Groningen aan de Racesport.nl redactie laten weten.

In de eerste ronde van de STK1000 wedstrijd was Fritz zondagmiddag op het TT CIrcuit Assen betrokken bij een zware crash met Roberto Tamburini, Mike Jones en Federico Sandi. De Duitser moest lange tijd langs het circuit behandeld worden door het medische personeel.Fritz werd vervolgens met hoofdletsel over gebracht naar het UMCG in Groningen voor verdere medische behandeling. Op het TT Circuit Assen werd er gezien de impact van de crash in eerste instantie voor het ergste gevreesd.

Een zucht van verlichting kwam er zondagavond toen er door een vertegenwoordiger van de Clinica Mobile een officieel statement werd afgegeven dat Fritz bij bewustzijn was, dat er voorlopig geen grote interne schade aan zijn lichaam was ontdekt en dat hij zelfs al met de mensen die bij hem waren had gepraat.

Na verder en een uitgebreid medisch onderzoek een dag later bleken de overige verwondingen ook mee te vallen en wees het onderzoek uit dat er geen ander lichamelijk letsel was en er geen sprake is van gebroken ledematen. Vanwege de impact van de crash heeft Fritz nog wel heel veel pijn, slaapt hij erg veel en moet hij het gezien de zware klap op zijn hoofd vooralsnog wel heel rustig aan doen.

Dinsdag zat de STK 1000 coureur voor het eerst in het UMCG al weer even in een rolstoel naast zijn bed en sprak hij zelfs al weer krasse taal; “Ik wil zo snel als mogelijk naar huis”.

Wanneer Fritz het UMCG in Groningen definitief mag verlaten en vervoerd mag worden naar zijn geboorteland is nog niet bekend, vooralsnog is rust de enige remedie voor zijn lichaam en in het bijzonder het hoofd.

Een kaartje sturen?
Sinds maandagochtend hebben we op de Racesport.nl redactie tientallen mails ontvangen met de vraag naar het adres van Fritz in het UMCG. In overleg met de familie hebben we besloten niet het adres in Groningen bekend te maken maar een correspondentie adres in Duitsland.

Mochten jullie Marvin dus een kaartje, beterschap wens of een ander presentje willen sturen dan kan dat naar het volgende adres:

Marvin Fritz
Helmstadter Str. 1/5
74858 Aglasterhausen

 

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag