Gabriel Rodrigo het snelst tijdens tweede testdag in Valencia

97
rodrigo
Gabriel Rodrigo - Valencia Test dinsdag | foto© Ricardo Tormo Circuit

Gabriel Rodrigo heeft woensdag tijdens de tweede dag van de gecombineerde Moto3 en Moto2 testdag in Valencia de snelste tijd laten noteren van de aanwezige Moto3 coureurs. De Argentijn dook woensdagmiddag in de laatste minuten 0,009 sec onder de tijd van Jorge Martin, die nagenoeg de gehele dag de lijst aan had gevoerd, en Marco Bezzecchi.

Na een grotendeels verregende eerste testdag waren de weergoden de aanwezige teams en coureurs woensdag tijdens de tweede dag beter gezind. Ondanks de lage temperaturen en het daardoor traag op gang komende actie was het RBA BOE Skull Rider coureur Gabriel Rodrigo die in zijn voorlaatste van de in totaal 21 gereden ronden een snelste tijd op de klok zette van 1’40.324, een tijd waarmee de Argentijn een fractie onder de tijd dook van Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3).Achter Rodrigo en Martin was het Marco Bezzecchi (Pruestel GP) die de derde rondetijd liet noteren gevolgd door Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) en Ene Bastianini op de Leopard Racing Honda.

Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing) sloot de tweede dag af als zesde voor Albert Arenas (Angel Nieto Team Moto3) en Tony Arbolino (Marinelli Snipers Team) terwijl Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) en Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3) met de negende en tiende rondetijd woensdag de top tien completeerden.

De Belg Livio Livio Loi, (Reale Avintia) noteerde de veertiende rondetijd.

Crashes gedurende de tweede dag waren er voor Suzuki en het Estrella Galicia 0,0 duo Aron Canet en Alonso Lopez. Alle drie coureurs bleven bij hun crashes ongedeerd.

Donderdag gaan de lichten om 09:30 uur op groen voor de derde en afsluitende testdag. De Moto2 klasse opent de dag en voor beide categorieën staan opnieuw 3 sessie op het programma.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag