Garcia wint Race2 in Magny Cours, Buis of Deroue 2020 wereldkampioen

359
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Evert Slager

Marc Garcia heeft zondagmiddag in Magny-Cours de tweede WorldSSP300 race van de Pirelli French Round gewonnen. Jeffrey Buis passeerde als tweede de finish voor Hugo de Cancellis en Scott Deroue. De Nederlanders deden hiermee goede zaken in de strijd voor de wereldtitel, de twee MTM Kawasaki Motoport coureurs gaan tijdens de laatste ronde van het seizoen in Estoril onderling uitmaken wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen.

De tweede WorldSSP300 race in Magny-Cours ging zondagmiddag van start op een opdrogende baan. Spanning wat betreft de bandenkeuze dus, maar tijdens de race bleek dat de coureurs die gekozen hadden voor regenbanden spekkoper te zijn aangezien het tijdens de race opnieuw begon te regenen.De wedstrijd werd een spannende aangelegenheid waarbij er tot aan de laatste ronde voorin het veld diverse keren van positie werd gewisseld en er een flink aantal kanshebbers overbleven voor de zege.

Het was uiteindelijk Marc Garcia die aan het langste eind trok en als eerste de finish passeerde voor Jeffrey Buis, Hugo de Cancellis, Scott Deroue en Yuta Okaya.

De zesde plaats werd een prooi voor Adrian Huertas gevolgd door Koen Meuffels, Tom Edwards, Alvaro Diaz en Felipe Macan.

Kampioenschap
Buis gaat met nog twee races te gaan nu aan de leiding met 203 WK punten voor Deroue met 175 en Bahattin Sofuoglu met 127. Met nog 50 punten te verdelen tijdens de laatste twee races in Estoril zijn Buis en Deroue de enige twee overgebleven kandidaten voor de 2020 wereldtitel.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de derde en afsluitende dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App