Remy Gardner heeft zaterdag op het Termas de Rio Hondo circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Tech3 Racing Team coureur was het snelst op een grotendeels natte baan voor Lorenzo Baldassarri en Miguel Oliveira. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de negentiende rondetijd.

Ook de Moto2 coureurs begonnen zaterdag op een nog grotendeels nat Termos de Rio Hondo Circuit aan hun derde vrije training. In tegenstelling tot de eerder op de ochtend verreden Moto3 sessie begon het na tien minuten in deze sessie opnieuw te regenen waardoor de omstandigheden er niet beter op werden.

De eerste die hier het slachtoffer van werd was Sam Lowes, de Brit schoof na ongeveer een kwartier onschuldig onderuit in de laatste bocht voor start en finish, een enigszins vreemde manier om de pitstraat binnen te rijden c.q. glijden.

Op de baan was het Bo Bendsneyder’s teamgenoot Remy Gardner die halverwege de sessie de lijst aanvoerde voor Luca Marini, Miguel Oliveira, Lorenzo Baldassarri en Brad Binder terwijl Bendsneyder zelf de zeventiende plaats innam op dat moment.

Terwijl de regen in eerste instantie niet echt doorzette waren het Pasini en Baldassarri die elkaar afwisselden boven aan de lijst totdat het opnieuw Gardner was die naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen.

In de laatste tien minuten leken de omstandigheden enigszins te verbeteren, een ontketend lijkende Gardner verbeterde zijn op dat moment eigen snelste tijd nogmaals maar met nog twee minuten te gaan was het opnieuw Baldassarri die naar de bovenste plaats op de lijst kwam. De Italiaan kon echter niet lang genieten van deze positie want niet veel later was het Gardner die nogmaals terugsloeg en met een snelste rondetijd van 1’57.379 deze sessie als snelste coureur afsloot.

Baldassarri eindigde achter de Tech3 Racing Team coureur als tweede gevolgd door Miguel Oliveira, Pasini, Ilker Lecuona, Binder en Lowes die in de laatste minuut voor de tweede keer in deze sessie het asfalt kuste, ja en opnieuw op dezelfde plaats….bocht 13.

Alex Marquez noteerde de zevende rondetijd voor Joan Mir terwijl Jorge Navarro deze moeilijke sessie de top tien afsloot.

Nederlander Bendsneyder bevond zich een groot deel van de sessie rond de vijftiende positie, maar ondanks een verbetering van zijn eigen snelste tijd in de achttiende en laatste ronde werd een negentiende positie uiteindelijk zijn deel.

Samengestelde rondetijden na drie vrije trainingen
Gezien de weeromstandigheden wist niemand van de coureurs zijn eigen snelste tijd van de eerste dag aan te scherpen. De samengestelde tijdlijst blijft dus gelijk aan de lijst na twee vrije trainingen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag