Gardner het snelst tijdens FP3 in Argentinië, Bendsneyder vijftiende

68
Remy Gardner - Termas de Río Hondo | foto© Onexox TKKR SAG Racing Team

Remy Gardner heeft zaterdag in de derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden voor Luca Marini en Tom Lüthi. Nederlander Bo Bendsneyder kwam slechts een paar honderdsten tekort voor een plaats bij de eerste veertien en noteerde de vijftiende tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië ging zaterdag om 09:55 uur lokale tijd, 13:55 uur Nederlandse tijd van start. Onder bewolkte maar warme omstandigheden waren de omstandigheden gunstig voor de coureurs en werden er meteen al snelle rondetijden gereden.

Een vroege crash was er voor Marcel Schrötter. De Duitse Dynavolt Intact GP coureur verloor de voorkant van zijn Kalex bij het insturen voor bocht 5 maar bleef ongedeerd.

Gedurende de sessie waren er weinig noemenswaardige gebeurtenissen en wisten de coureurs langzaam maar zeker hun rondetijden aan te scherpen. Zo’n vijftien minuten voor het einde van de sessie was er echter een gigantische crash voor Augusto Fernández bij het uitkomen van de laatste bocht richting start finish. De Spanjaard was iets te agressief met de gashendel waardoor de achterkant van zijn Kalex een flinke uitstap maakte. Aanvankelijk leek het erop dat de HP40 Pons Racing coureur de high-sider nog op kon vangen maar enkele meters verder werd hij er hard afgegooid. Het was een zware crash en Fernández zelf had zich hierbij behoorlijk bezeerd. Met een brancard werd hij afgevoerd en vervolgens naar het medical centre gebracht.

Na dit moment werd het tempo in de slotfase nog eens opgevoerd om een plaats bij de eerste veertien te veroveren wat rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 oplevert. Remy Gardner werd de snelste coureur met een 1’42.815 voor Luca Marini en Tom Lüthi. Jorge Navarro, die drie weken geleden het Losail International Circuit in Qatar nog in een rolstoel verliet, noteerde de vierde tijd voor Jorge Martin en Nicolo Bulega. De zevende tijd kwam op naam van Alex Márquez met Sam Lowes, Iker Lecuona en Xavi Vierge in de top tien. Verder wisten Brad Binder, Fabio di Giannantonio, Marcel Schrötter en Lorenzo Baldassarri zich bij de eerste veertien te scharen, Nederlander Bo Bendsneyder kwam slechts 0.048 seconde tekort en eindigde de sessie als vijftiende. De NTS RW Racing GP coureur was slechts 0.520 seconde langzamer dan Gardner en zal dus in Q1 moeten proberen om door te stromen naar Q2. Teamgenoot Jesko Raffin eindigde de sessie als 22e waarbij de eerste 23 coureurs minder dan één seconde van elkaar verwijderd waren.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië gaat om 17:30 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App