Gardner op Oostenrijkse Moto2 pole, 22e startplaats voor Bendsneyder

2361
remy-gardner
Remy Gardner | foto© KTM Images

Remy Gardner vertrekt zondag vanaf de pole tijdens de Moto2 race van de Michelin Grand Prix of Styria. De Australiër was zaterdagmiddag op de Red Bull Ring het snelst tijdens de kwalificatie voor Ai Ogura en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tweeëntwintigste voor deze tiende Moto2 race van het seizoen.

Ondanks dat er zich donkere wolken samenpakten boven het Oostenrijkse Red Bull Ring circuit konden de Moto2 coureurs zaterdagmiddag hun kwalificatie afwerken op een droog Oostenrijks circuit.

Het was Remy Gardner die bij het vallen van de finish de bovenste plaats op de tijdlijst innam en met een snelste ronde van 1’28.668 de pole voor zich op wist te eisen. De Australiër was onder het toeziend oog van zijn bekende vader Wayne Gardner het snelst voor de Japanner Ai Ogura en Marco Bezzecchi die ondanks een technisch probleem de laatste startplaats op de eerste startrij voor zich eiste.

Raul Fernandez, die net voor aanvang van de kwalificatie bevestigd werd als MotoGP coureur voor komend seizoen, eindigde als vierde gevolgd door Aron Canet, Augusto Fernandez en Sam Lowes.

Lorenzo Dalla Porta, Somikat Chantra en Marcel Schrötter completeerden in deze kwalificatie de top tien.

Bo Bendsneyder kent een moeilijk weekend tot nu toe op de Red Bull Ring, de Nederlander wist zich niet te plaatsen voor Q2 en zal derhalve zondag vanaf de tweeëntwintigste plaats op de grid aan de tiende Moto2 race van het seizoen moeten beginnen.

De Moto2 race van de Michelin Grand Prix of Styria gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start. 

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van deze en alle andere tijdens de tweede dag van de Michelin Grand Prix of Styria verreden sessies verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter