Gardner wint Moto2 race op de Sachsenring, Bendsneyder dertiende

2577
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder (64) en Barry Baltus (70) - Moto2 race Sachsenring | foto© Racesport.nl

Remy Gardner heeft zondagmiddag op de Sachsenring de Moto2 race van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland op zijn naam geschreven. De Australiër was oppermachtig in een door vele crashes gekenmerkte race voor Aron Canet en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kende een moeizame race en passeerde als dertiende de finish terwijl NT RW Racing GP coureur Barry Baltus met de veertiende plaats zijn eerste WK punten scoorde in de klasse.

De Moto2 race van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland werd een race zonder enige spanning aan de kop van het veld. Nadat het Red Bull KTM Ajo duo Remy Gardner en Raul Fernandez meteen na de start afstand namen van de rest van het veld en niet veel later Fernandez ten val kwam was er niemand die de huidige leider tijdens de rest van de race meer terug zag. De Australiër passeerde na 28 ronden dan ook met een voorsprong van ruim zes seconden op de tweede man Aron Canet de eindstreep. De derde en laatste podiumplaats in deze race ging naar SKY Racing Team VR46 coureur Marco Bezzecchi.

Fabio Di Giannantonio eindigde als vierde gevolgd door Sam Lowes, Marcel Schrötter, Jorge Navarro, Albert Arenas, Marco Ramirez en de Amerikaan Cameron Beaubier die in deze achtste Moto2 race van het seizoen de top tien completeerde.

Bo Bendsneyder kende een moeilijke Duitse Moto2 race. De vanaf de negende plaats gestarte Nederlander verloor al snel na de start een aantal plaatsen, kende een flink momentje in de beginfase om vervolgens terug te vallen naar een positie buiten de punten. Een aantal crashes in de slotfase zorgden ervoor dat Bendsneyder als dertiende de finish passeerde en nog drie WK punten mee naar huis mocht nemen.

De Belg Barry Baltus kende voor zijn doen een sterke race, reed in het tweede deel van de race aan het achterwiel van Bendsneyder om net als de Nederlander in de slotfase een paar plaatsen op te schuiven – vanwege crashes voor hem – en met de veertiende plaats zijn eerste WK punten te scoren in de klasse en in dienst van het Nederlandse NTS RW RacingGP.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere races gedurende de derde en afsluitende dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter