Garrett Gerloff als mogelijke vervanger van Valentino Rossi naar Valencia

199
garrett-gerloff
Garrett Gerloff | foto© Randy van Maasdijk

Het is nog onzeker of Valentino Rossi komend weekend in Valencia deel kan nemen aan de Gran Premio de Europa. Yamaha heeft GRT Yamaha WorldSBK Team coureur Garrett Gerloff inmiddels opgeroepen om als mogelijke vervanger van de negenvoudig wereldkampioen naar Valencia af te reizen.

Het Monster Energy Yamaha MotoGP Team heeft GRT Yamaha WorldSBK Team coureur Garrett Gerloff aangewezen als mogelijke vervanger voor Valentino Rossi mocht de Italiaan niet kunnen voldoen aan de eis van de twee negatieve PCR testen die nodig zijn om deel te mogen nemen aan de dit weekend in Valencia te verrijden Gran Premio de Europa.

De laatste PCR-test van Rossi van dinsdag 3 november bleek een positief resultaat op te leveren. Desondanks zal de Italiaan vandaag (woensdag 4 november) een nieuwe test ondergaan. Mocht hij negatief testen, dan heeft Rossi nog genoeg tijd om de vereiste tweede PCR test af te ronden en naar Valencia af te reizen.

Mocht Rossi ‘ongeschikt’ worden geacht om komend weekend in Valencia te rijden, dan zal Gerloff zijn plaats innemen en worden bijgestaan door de gebruikelijke crew van de nummer 46 tijdens zijn allereerste kilometers aan boord van de Yamaha YZR-M1.

Toprak Razgatlioglu
Veel motorsportfans zullen de naam van Toprak Razgatlioglu in gedachten hebben als belangrijkste kandidaat om als eventuele vervanger op te treden. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur heeft echter Red Bull als belangrijke persoonlijke sponsor. Conflicterende sponsorbelangen zorgen er dus voor dat het Turkse talent niet voor deze invalbeurt in aanmerking komt.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App