Een verkeerde bandenkeuze kostte Bo Bendsneyder zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli een kans op punten in de sprintrace, een wedstrijd waar de Moto2 race van de Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini op uitdraaide.

De Moto2-race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli verliep zondagmiddag ronduit chaotisch, doordat het in de vijfde ronde begon te spetteren. In ronde zeven werd de wedstrijd stilgelegd vanwege de regen. In de voorbereiding op de herstart voor een Sprintrace over tien ronden werd het droog, maar net toen de rijders weer op de grid stonden, begon het opnieuw te regenen, zodat er opnieuw vertraging optrad.

Bo Bendsneyder had in de eerste race een goede start en was juist bezig ritme op te bouwen om zich naar voren te werken in het groepje dat streed om de punten. Voor de tweede race schakelde de NTS RW Racing GP-coureur over op de zachtere achterband en dat bleek achteraf gezien niet de juiste keuze. Hij startte als 22e, maar ondanks een redelijke start viel hij al snel een beetje terug. De race was net iets te kort om de teruggevallen Tetsuta Nagashima nog te verschalken, maar doordat de Japanner een penalty kreeg kwam Bendsneyder toch nog als 22e in de uitslag.

Bo Bendsneyder: “We wisten dat de zachte band het niet een hele race van 25 ronden zou houden, dus we hebben gekozen voor de harde band, waar ik me goed bij voelde. In de warmup hadden we al met de harde band gereden. Die geeft iets minder grip, maar een beter gevoel. Ik had een goede eerste start en kon bij het groepje blijven dat voor punten streed. Ik was net ritme aan het opbouwen om me meer in de strijd te mengen toen het begon te regenen. Voor race 2 hebben we de fout gemaakt om toch voor de zachtere band te kiezen. We hadden gehoopt daar iets meer uit te kunnen halen over tien ronden, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik had te veel grip achter, wat het uitsturen uit de bochten lastig maakte. Het was een verkeerde keuze en zodoende een verloren zaak. Heel jammer, want er had zeker meer ingezeten. De focus gaat nu op Barcelona, volgend weekend.”

Bendsneyder’s nieuwe teamgenoot en de vervanger van de nog geblesseerde Jesko Raffin, Piotr Biesiekirski, hield zich zondagmiddag in de chaos knap staande. Het enige doel in zijn Grand Prix-debuut was de race uitrijden en ervaring opdoen. Dat laatste lukte, maar het eerste jammer genoeg niet. Aan het einde van ronde negen van de tien kwam de 18-jarige Pool ten val.

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App