De 2020 editie van de bekende Ducati Club Race, welke van 22 t/m 24 mei op het programma stond, gaat vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door. De organisatie heeft nu laten weten dat er geen vervangende datum komt dit jaar en dat de 41e editie wordt doorgeschoven naar 2021.

Als gevolg van de maatregelen en richtlijnen van de overheid volgend heeft de Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland moeten besluiten de Ducati Club Race op het TT Circuit Assen (gepland voor het weekend van 22-24 mei) geen doorgang te laten vinden.

Dat is vooral spijtig voor alle Nederlandse en buitenlandse deelnemers, die massaal hadden ingeschreven. De race van dit jaar komt te vervallen, want er wordt niet gezocht naar een alternatieve datum later in het jaar. Er wordt getracht de 41e editie van de Ducati Club Race volgend jaar in het traditionele laatste weekend van mei te kunnen organiseren.

Het niet doorgaan van de race dit jaar is natuurlijk uitermate vervelend voor de rijders, maar ook voor degenen die een bezoek hadden gepland en door deze beslissing drie leuke dagen missen. Met Troy Corser en Troy Bayliss, de twee voormalige World Superbike kampioenen die deze editie naar Assen zouden komen, volgt binnenkort een gesprek om te zien of er een mogelijkheid is om volgend jaar naar Assen te kunnen komen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App