Bo Bendsneyder heeft een open scheenbeenbreuk opgelopen tijdens de Moto2 race van de Motul Grand Prix of Japan. Een geëxplodeerde generator in de laatste ronde van de Japanse Moto2 race doorboorde het scheenbeen van de Nederlander.

Bo Bendsneyder heeft zondag in Motegi een ernstige beenblessure opgelopen bij een bijzonder voorval in de laatste ronde van de Moto2 race. Bendsneyder, die een moeizame en moeilijke wedstrijd kende, was bezig aan zijn laatste ronde van de wedstrijd toen de generator (dynamo) van zijn Mistral 610 machine explodeerde.

Deze geplofte generator doorboorde het scheenbeen van de Nederlander die vervolgens zijn machine verbijtend van de pijn tegen de vangrail parkeerde. De medische hulp was snel ter plaatse, echter was het de marshals meteen duidelijk dat Tech 3 Racing Team coureur ernstig beenletsel had opgelopen bij het voorval.

Na in eerste instantie overgebracht te zijn naar het op het circuit gelegen medical centre werd de Nederlander per helikopter getransporteerd naar het nabijgelegen Utsonomiya hospital voor verdere medische behandeling.

Tijdens de vlucht naar het ziekenhuis heeft Bendsneyder kort app contact gehad met zijn naasten en hun gerustgesteld na de horrorverhalen die zich de ronde deden. Op het moment van schrijven wordt de Nederlander in het Japanse ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen die er op het eerste gezicht ernstig uitzagen – bot stak uit.

Hoe lang het herstel zal duren is op dit moment nog niet bekend, maar dat de Nederlander er de komende wedstrijden niet bij zal zijn moge duidelijk zijn.

Zodra we meer informatie ontvangen vanuit het ziekenhuis zullen we dit uiteraard opnieuw melden.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App