Michael van der Mark kijkt terug op een bewogen Geico US Round. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur moest op de WeatherTech Raceway Laguna Seca genoegen nemen met een vijftiende startplaats, een zevende plaats in Race 1, een tiende in de Superpole race en een D.N.F. zondagmiddag tijdens Race 2. Duidelijk niet de resultaten waar de Nederlander vooraf op gehoopt had.

Nadat Michael van der Mark zaterdag een goede startpositie verloren zag gaan vanwege een crash tijdens de Superpole kwalificatie en hierdoor als vijftiende aan de eerste race van het weekend moest beginnen wist de Nederlander zich in Race 1 goed te herpakken door als zevende de finish te passeren.

Zondagochtend moest Van der Mark weliswaar tijdens de Superpole race opnieuw vanaf P15 op de grid aan de 10 ronden tellende race beginnen. Ondanks dit was de Yamaha coureur vastberaden om in de Superpole race in de top-9 te eindigen. Op die manier zou hij namelijk vanaf een veel betere startpositie aan Race 2 mogen beginnen.

Helaas slaagde Van der Mark zondagochtend net niet in die opzet; hij werd tiende in de ingekorte race. Door een fantastische start – vanaf de vijfde rij – lag Van der Mark na de eerste ronde van Race 2 toch al negende, vlak achter de groep die streed voor de vijfde plek. Maar helaas moest hij in de vierde ronde opgeven vanwege een technisch probleem.

Michael van der Mark: “We veranderden een aantal dingen voor de Superpole-race maar die werkten niet zoals gehoopt. Daardoor miste ik de top-9 op één positie na en moest Race 2 vanaf de vijfde rij beginnen. Ik had een hele goede start en lag negende na de eerste ronde. Ik voelde mij zo veel beter op de motor, had veel meer vertrouwen en ik zag dat de groep voor mij niet wegliep, zoals gisteren wel het geval was. Op het moment dat ik Loris Baz passeerde, dacht ik nog meer plaatsen goed te gaan maken, toen ik door een technisch probleem moest opgeven. Erg zonde, want ik voelde mij veel beter op de motor dan eerder dit weekeinde en we hebben veel punten verloren. Hoe dan ook, we hebben nu een lange pauze met uiteraard wel de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd op het programma. Die race is altijd een grote uitdaging en ik ben er zeker van dat we daarna sterk zullen terugkeren op Portimão. Ik kom daar heel graag en wil daar weer voor de overwinning strijden.”

De eerstvolgende ronde van het FIM Superbike World Championship na de zomerstop wordt in het weekend van 06 t/m 08 september verreden op het circuit van Portimâo in Portugal.

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App