Andrea Dovizioso eindigde zondag in de MotoGP race op Termas de Rio Hondo als derde achter de ongenaakbare Marc Marquez en de herboren Valentino Rossi. De winnaar van de eerste race in Qatar had na afloop van de race echter gemengde gevoelens; ‘tevreden met deze positie, echter niet tevreden over hoe de race verliep.’

Andrea Dovizioso wist enkele weken terug op het Losail International Circuit in een spannende laatste ronde van de race aan het langste eind te trekken en Marc Marquez op de finish te kloppen. Voorafgaand aan het evenement in Argentinië was de Mission Winnow Ducati coureur zich er terdege van bewust dat een herhaling van Qatar een moeilijke zo niet onbegonnen opgave zou gaan worden. Voor de Italiaan stond het weekend in Termas de Rio Hondo – waar Ducati het de afgelopen seizoenen steeds erg lastig had – dan ook in het teken van de schade zoveel mogelijk beperkt te houden.

Voorafgaand aan het weekend liet Dovizioso dan ook al weten dat hij tevreden zou zijn met een podiumplaats en de schade zoveel mogelijk beperkt te houden. Gedurende het weekend bleek echter dat Ducati best wel een stap had gemaakt en dat men veel minder prijs hoefde te geven op de snelste mannen in vergelijking met de voorgaande jaren.

Voor de race koos Dovizioso er echter voor, in tegenstelling tot de overige toppers – om te kiezen voor een zachte Michelin-bandencompound achter. Deze keus bleek achteraf niet zo te werken zoals hij verwachtte. Gedurende de race werd de grip namelijk al snel minder en moest hij in de slotfase Valentino Rossi laten gaan in het gevecht voor de tweede plaats.

Met de derde plaats kon Dovizioso gezien zijn doelstelling leven, over de manier waarop deze tot stand kwam was Desmo Dovi na afloop iets minder goed gestemd.

Andrea Dovizioso: “Ik ben niet zo blij met hoe mijn band werkte tijdens de race omdat mijn snelheid niet goed genoeg was. Ik kon geen gaatje slaan ten opzichte van Valentino en dat is een slechte zaak. Ja, hij had weliswaar een andere achterband, maar ik weet niet of het medium beter zou zijn geweest. We zullen de race goed moeten analyseren. Het is goed om een hier op het podium te staan, al ben ik niet helemaal blij met het resultaat. Ons doel was vooraf om hier niet al teveel punten te verliezen, daar zijn we denk ik in geslaagd, dat is een goed teken voor de races die nog komen gaan en laat zien dat we ons opnieuw hebben weten te verbeteren op een circuit waar we het in het verleden vaak moeilijk hadden. Helaas bleek in de race de grip snel minder te worden, teveel in mijn ogen. Dat is met name vreemd omdat ik tijdens de race geen moment echt gepusht heb, mede hierom ben ik dan ook niet al te blij. Toen hij (Rossi) mij inhaalde was ik echt bang om te crashen omdat de grip op dat deel van de baan nul was. Ik heb geen gekke dingen gedaan, ik wilde deze belangrijke 16 punten niet in de laatste ronde verliezen. Dat leek mij in ieder geval geen goed idee. We gaan nu naar Austin, opnieuw het domein van Marquez. Het zal in Austin dan ook erg moeilijk worden om er opnieuw een podium te pakken.  Het doel is er echter hetzelfde als hier in Argentinië. Daar een podium pakken is voor ons als een overwinning, dus daar richten we ons op. Hopelijk staan we er daar iets dichterbij dan vandaag, nu was het verschil met de winnaar wel erg groot.”

De derde Grand Prix van het seizoen wordt over twee weken verreden op het in Austin gelegen Circuit of the Americas.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App