OW Cup organisator CRT Holland organiseerde zaterdagochtend 12 januari haar jaarlijkse OW Cup Kick Off Party. In het mediacentrum van het TT Circuit Assen werden de plannen en regels gepresenteerd voor het komende seizoen.

Ruim tweehonderd aanwezigen, waaronder veel OW Cup coureurs, teammanagers, monteurs en verder bij de OW Cup betrokken motorsportfans, waren zaterdagochtend naar Assen afgereisd om in het mediacentrum van het TT Circuit Assen de officiële aftrap van het 2019 OW Cup seizoen bij te wonen.

Even na 10:00 uur heette Hennie Lentink de aanwezigen welkom om vervolgens het programma en de agendapunten van alweer de zesde opeenvolgende OW Kick Off Party te presenteren.

Nadat de agenda op de schermen geprojecteerd werden deze agendapunten behandeld, werd er gediscussieerd en vond er af en toe een stemming plaats over bepaalde zaken.

Eén van de punten en een aanpassing van het reglement betrof de puntenverdeling voor komend seizoen. Tot 2019 kende de OW Cup de regel dat rijders die aan meer dan drie races deelnamen in het WK, EK, IDM, BSB, IRRC en BeNeCup bij deelname aan een OW Cup race niet in aanmerking kwamen voor de punten. Deze regel is voor 2019 komen te vervallen, mede aangezien de OW Cup sinds 19 mei 2018 een ONK status heeft.

Ook bestaat er vanaf komend seizoen een mogelijkheid voor het officieel indienen van een technisch protest. De protestkosten voor de indiener bedragen € 250,00. Indien het protest wordt toegekend ontvangt de indiener het protestgeld retour, indien het protest niet wordt toegekend gaat het bedrag naar de rijder waartegen het protest is ingediend.

Ook kwam de geluidsproblematiek opnieuw aan bod. Lentink maakte de aanwezigen duidelijk dat er ook in 2019 weer aandacht aan geschonken zal worden en dat dit een serieuze aangelegenheid blijft. De dynamische geluidnorm op een type 3 dag bedraagt max. 101 dB. Bij de eerste overschrijding van de geluidsnorm volgt een waarschuwing, bij de tweede volgt diskwalificatie. Bij een overschrijding wordt een rijder zowel uit de kwalificatie als uit de race gevlagd middels de zwarte vlag. Lentink vroeg de aanwezigen met klem hier rekening mee te houden voorafgaand aan het seizoen, dit item serieus te nemen aangezien de OW Cup organisatie er gedurende het seizoen geen invloed op uit kan oefenen en het TT Circuit geen pardon kent en de regels strak na zal leven.

Nadat circuitspeaker Martin van Ellinckhuijzen en videoproductie en cameraman Arno Bruins aan het eind van het officiële gedeelte nog kort aan het woord kwamen en de aanwezigen op de hoogte brachten van hun plannen voor komend seizoen verhuisde de OW Cup familie naar de ‘Legend Club’ van het TT Circuit Assen waar voor de aanwezigen een lunchbuffet klaarstond. Nadat de innerlijke mens versterkt was werd er nog gezellig nagepraat waarna de aanwezigen tevreden en met een goed gevoel huiswaarts keerden, veelal om verder te gaan met hun voorbereidingen op de allereerste wedstrijd van het seizoen welke op zaterdag 6 april op het programma staat op hetzelfde TT Circuit Assen.

Meer info over de OW Cup: www.owcup.nl

2019 OW Cup Kick Off Party | foto© Jan Timmerman

2019 OW Cup Kick Off Party | foto© Jan Timmerman

2019 OW Cup Kick Off Party | foto© Jan Timmerman

2019 OW Cup Kick Off Party | foto© Jan Timmerman