De KNMV organiseerde zaterdag op het TT Circuit Assen haar jaarlijkse voorjaarstraining. Na een voorzichtige start van de dag kon er de rest van de dag onder zonnige maar frisse omstandigheden naar hartenlust getraind worden door een groot aantal coureurs uit diverse categorieën.

Nadat de meerderheid van de coureurs de afgelopen tijd hun eerste kilometers van het jaar al aflegden op een circuit in Spanje of Frankrijk kon er zaterdag 31 maart voor het eerst dit jaar gereden worden op het TT Circuit Assen.

De KNMV organiseerde er haar KNMV voorjaarstrainingsdag met de bedoeling de coureurs die later deze maand in actie komen tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap de nodige testkilometers te laten maken. Naast deze deelnemers waren ook de KNMV wegrace selectieleden aanwezig, en kregen de coureurs uit de Open 125cc, Freetech, ONK Zijspannen en de Yamaha R3 Cup de gelegenheid een viertal sessies te rijden.

Naast de genoemde extra categorieën waren er nog drie speciale coureurs aanwezig. Naast Bo Bendsneyder – actief op een standaard Yamaha R6 – waren ook Leon Camier en Jake Gagne vergezeld door een groot aantal Red Bull Honda World Superbike engineers naar Assen gekomen. Zoals eerder deze week in een speciaal artikel op deze site vermeld staat het in Nieuwleusen gevestigde World Superbike team voor een dilemma wat betreft de keus voor de te gebruiken elektronica. Camier testte zaterdag een volledig geprepareerde (zonder Red Bull reclame) Honda CBR1000RR voorzien van Magnetti Marelli software terwijl Gagne op een straatversie van de Fireblade de gelegenheid kreeg om voor het eerst kennis te maken met het TT Circuit Assen op een zware Superbike machine (een aantal jaren terug reed Gagne al eens in Assen tijdens de Red Bull MotoGP Rookies Cup).

De zijspannen zouden in eerste instantie de dag openen om 10:00 uur, echter vanwege de mist werd deze sessie gecanceld. Vervolgens was er een 20 minuten durende KNMV VRO instructeurs sessie gevolgd door de Open 125cc/Freetech, Supersport 300/Moto3 en Supersport 600 / Superbike groepen. Voor alle categorieën stonden er vier sessies op het programma, sessie waarin er naar hartenlust getraind kon worden.

Racesport.nl fotograaf Jan Timmerman was de gehele dag aanwezig en schoot de onderstaande prachtige plaatjes.