Geslaagde test voor Deroue met Freudenberg KTM in Assen

2724
Scott Deroue - Foto credit: Henk Teerink

Scott Deroue is in 2022 terug als actief coureur. Deroue zal in actie komen als testrijder van het Freudenberg KTM Team in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Afgelopen week had de 26-jarige coureur met de KTM RC 390 een succesvolle test op het TT Circuit Assen.

Scott Deroue heeft zijn racecarrière na een sabbatical van een jaar hervat. In 2022 zal hij aan de start staan als testrijder van het Freudenberg KTM Team in prestigieuze IDM. Dit zal Deroue gaan doen met de nieuwe KTM Supersport 300 motor met als doel om deze klaar te maken voor de WK-coureurs van 2023. Op dit moment is het Duitse team nog in afwachting van de nieuwe motor, waardoor Deroue voorlopig met de huidige KTM RC 390 zijn testwerk zal verrichten en deel zal nemen aan de IDM Supersport 300 races.Dinsdag 29 maart heeft Deroue een succesvolle testdag afgewerkt op het TT Circuit Assen. Tijdens deze trainingsdag heeft hij zijn door DeMoPro geleverde Rewin airbag pak in ontvangst mogen nemen en kunnen testen. “Ik kan alleen maar positief zijn over mijn ervaring met Rewin. Het pak zit top en het leer is soepel, daarnaast ben ik erg blij hoe het pak eruit ziet!”, aldus Deroue. Rewin is een Italiaans bedrijf dat sinds 2004 leverancier is van maatwerk pakken. Naast hun eigen merk leveren ze ook voor private labels maatwerk pakken in de MotoGP.

Scott Deroue: “De test in Assen verliep erg goed. De samenwerking met het team en mijn monteur Hans Smees is uitstekend. Het was natuurlijk even wennen nadat ik anderhalf jaar zelf niet geracet heb, maar aan het einde van de dag had ik een goed tempo. Natuurlijk wil ik gaan voor goede resultaten in het IDM, maar mijn voornaamste doel is om een goed ritme te hebben voor het moment dat ik kan testen en racen met de nieuwe KTM. Deze motor moeten gaan preparen, zodat die helemaal klaar is voor het WK-seizoen 2023. Daarnaast wil ik Dennis Eijkenboom van DeMoPro bedanken voor het Rewin airbag pak! Het voelt erg goed om weer op de motor te zitten en ik kijk uit naar de rest van het seizoen!”

In april zal Deroue meer gaan testen met de KTM RC 390 te beginnen op het circuit van Hockenheim. De openingsronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap staat gepland van 6 t/m 8 mei op de Lausitzring.