Gino Rea ook in 2019 met OMG Racing Suzuki in BSB

380
gino-rea
Gino Rea | foto© Gino Rea Facebook

Gino Rea zal ook in 2019 actief blijven in het Bennetts British Superbike Championship. De Brit heeft zijn huidige overeenkomst met OMG Racing Suzuki verlengd waar hij komend seizoen Luke Mossey als teamgenoot krijgt.

Gino Rea maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het prestigieuze Britse wegracekampioenschap. De voormalige Europees Superstock 600 kampioen en Moto2- podium finisher kende een verdienstelijk eerste seizoen met veelvuldig een top tien finish. Voldoende redenen voor Rea om zijn contract met OMG Racing Suzuki met een seizoen te verlengen.Kwam Rea in 2018 nog als enige coureur uit voor het team, het komend seizoen zal OMG Racing Suzuki met twee coureurs aan de start verschijnen nadat men onlangs overeenstemming wist te bereiken met Luke Mossey.

Gino Rea: “Ik ben erg blij dat ik ook in 2019 kan blijven samenwerken met het OMG Racing team. We hebben dit jaar zoveel geleerd en ontwikkeld en het was alleen hierom al logisch om samen verder te gaan. Tegen het einde van 2018 begonnen we ons potentieel te tonen en vonden we onze weg met de nieuwe Suzuki GSX-R1000. Ik geloof dat we ons pakket kunnen blijven verbeteren, dus het zal belangrijk zijn om in de winter een aantal solide tests te doen om tot in 2019 zo sterk mogelijk te zijn. Dit zal de eerste keer sinds 2010 zijn dat ik op dezelfde machine en bij hetzelfde team blijf, iets waar ik echt naar uitkijk, en ik ben OMG Racing zeer dankbaar voor deze kans.”

Rea en Team OMG gaan eind deze maand naar Cartagena voor een eerste meerdaagse wintertest.

gino-rea
Gino Rea – Assen BSB 2018 | foto@ Jan Timmerman


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App