Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “De communicatie verbetert”

3136
gino-rea
Gino Rea | foto© FIM EWC

De familie van Gino Rea heeft maandag 20 augustus opnieuw een ‘korte’ update gegeven over de toestand van de zaterdag 6 augustus op het Suzuka circuit in Japan zwaar gecrashte FCC TSR Honda France coureur.

Gino Rea kwam zaterdag 06 augustus tijdens de tweede vrije training van de Suzuka 8H zwaar ten val en werd vervolgens met o.a. zwaar hoofdletsel en verwondingen aan zijn longen en schouder per traumahelikopter overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Rea raakte in coma en de eerste tekenen waren zorgwekkend. De naaste familie van de 31-jarige Brit reisden een dag na het ongeval naar Japan om hem bij te staan. Een dag later kwam de familie Rea met een officieel statement waarin ze te kennen gaven dat, ondanks dat de situatie nog steeds zorgelijk was, er een aantal lichtpuntjes waren en dat er woensdag 10 augustus opnieuw een CT-scan zou volgen.

Naar aanleiding van deze scan gaf de familie Rea donderdag 09 augustus opnieuw een korte update, een update met daarin opnieuw een aantal tekenen van optimisme. Zaterdag 13 augustus, precies een week na het ongeval, liet de naaste familie van de 31-jarige Brit opnieuw van zich horen vanuit het ziekenhuis in Japan. In deze update was te lezen dat Rea vooruitgang bleef boeken en kwamen voor het eerst ook de behandelende artsen aan het woord. Donderdag 16 augustus meldde de familie Rea opnieuw goed nieuws, een update waarin de lezen was dat hun zoon weer zelfstandig ademde en er communicatie mogelijk was.

De genoemde vooruitgang zette de afgelopen dagen opnieuw door, iets dat de familie vandaag (20-08) heeft laten weten middels een nieuwe korte update vanuit Japan.

Gino’s update (20-08-2022)
De laatste paar dagen zijn opmerkelijk geweest voor Gino’s vooruitgang. De communicatie verbetert en de neuro-revalidatie is begonnen.
Zoals iedereen weet heeft dit soort trauma’s tijd nodig om te genezen, maar Gino’s snelle herstel is op weg.
We willen graag het ziekenhuis hier in Mie bedanken, vooral de artsen en verpleegkundigen van de Intensive Care Unit. We willen ook het Suzuka Circuit bedanken voor hun hulp in deze periode.

Dank aan eenieder voor de steun en vriendelijke reacties.

De Rea’s en Berdini’s.

Lees ook: Suzuka 8H: Zware crash Gino Rea overschaduwt zaterdag trainingen
Lees ook: Gino Rea in coma: toestand na 24 uur nog steeds kritiek
Lees ook: Officieel statement familie aangaande de toestand Gino Rea
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Lichte tekenen van herstel…”
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Gino blijft vooruitgang boeken”
Lees ook: Gino Rea update na crash in Suzuka 8H: “Gino ademt zelfstandig”

Zodra we meer nieuws ontvangen omtrent de toestand van Gino Rea zullen we dit per omgaande publiceren middels een update.