Bennetts British Superbike Championship coureur Glenn Irwin en het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki-team hebben besloten hun samenwerking per direct te beëindigen. Dit nieuws hebben beide partijen donderdagmiddag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Ondanks een fantastisch ronderecord en de overwinning eerder dit seizoen tijdens de Superbike-race van de Internationale Northwest 200, kon Glenn Irwin tot nu toe dit seizoen nog geen potten breken op de Kawasaki Ninja ZX-10RRR in het Bennetts British Superbike Championship. Met name dit laatste is voor Irwin een reden om zijn toekomst ergens anders te zoeken.

In goed onderling overleg met het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki-team is dan ook besloten om de samenwerking vroegtijdig te beëindigen.

Kawasaki Motors UK Senior Racing Coordinator Ross Burridge: “Glenn heeft een lange geschiedenis met Kawasaki. Hij rijdt voor ons in een groot aantal klassen en heeft onderweg talloze successen geboekt. We hebben Glenn naar het team gehaald in de hoop dit jaar de Britse kampioenschapstitel te winnen en voor ons als team te behouden, maar om verschillende redenen is het niet gelukt. Ik wil Glenn persoonlijk bedanken voor zijn inspanningen en ook voor zijn geweldige prestatie tijdens de Northwest 200. Veel geluk in wat de toekomst voor je in petto heeft, Glenn.”

Waar Irwin zijn carrière voort gaat zetten en wie het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki-team als vervanger aan gaat trekken is op dit moment nog niet bekend. Maar op de Racesport.nl redactie zouden we er niet raar van opkijken als Hector Barbera – de Spanjaard die onlangs al als vervanger optrad, op korte termijn wordt aangekondigd als de nieuwe coureur van het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki-team.

 

Handige links British Superbikes Snetterton – Round 6

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App