Glenn van Straalen dertiende in laatste WorldSSP race van het seizoen in Indonesië

875
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© EAB Racing Team

Glenn van Straalen heeft zondag op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië een dertiende plaats gescoord tijdens de afsluitende World Supersport wedstrijd van het seizoen. Zondag, in de tweede race, viel de EAB Racing Team coureur uit vanwege een technisch probleem, dit nadat zijn motorblok geraakt werd in de eerste bocht.

De laatste ronde van het FIM Supersport World Championship seizoen werd dit weekend verreden in Indonesië. Het Mandalika International Street Circuit, een gloednieuw circuit dat net voor het evenement werd geopend. Glenn van Straalen kende vrijdag een moeilijke eerste dag. In de eerste training was de Yamaha-coureur zoekende en in de tweede sessie kwam de EAB Racing Team met een stevige highsider ten val. Een dag later wist Van Straalen in de kwalificatie wel een flinke stap te maken door ruim anderhalve seconde van zijn rondetijd af te halen. De coureur uit Hoogkarspel plaatste zich als negentiende voor de twee dit weekend te verrijden races.

Voorafgaand aan de eerste race waren veel donkere wolken te zien, maar het was droog bij de start. Van Straalen kende een goede openingsfase waarin hij veel posities wist te winnen en naar de veertiende plaats wist te komen. Vervolgens begon het te druppelen en de laatste sector zelfs serieus te regenen. Een paar rijders gingen naar binnen om banden te wisselen, maar dat bleek de verkeerde keuze. De regen zette niet door en de baan droogde gedurende de race weer op. Van Straalen reed een goede race, die hij op een dertiende positie afsloot.

Zondag stond de tweede race op het programma, tevens de laatste wedstrijd van het seizoen 2021. Opnieuw begon het na de start iets te druppelen. Ondertussen was de coureur uit Hoogkarspel in de eerste bocht in aanraking gekomen met een andere rijder, waarbij heel veel plaatsen verloor. Dit incident zou echter grotere gevolgen hebben, want het had er ook voor gezorgd dat er een gat in het motoblok was ontstaan, waardoor de Yamaha-coureur uiteindelijk zijn race moest beëindigen. Op het moment dat Van Straalen uitviel had hij zich al wel weer terug geknokt naar een veertiende plaats.

Glenn van Straalen: “We begonnen moeizaam in Indonesië en verloren belangrijke rijtijd in FP2. In de kwalificatie wisten we een goede stap te maken en in Race 1 nogmaals. De dertiende plaats in de lastige omstandigheden was gezien onze startpositie een goed resultaat. In de tweede race hadden geen geluk, want ook toen reed ik binnen de punten. Ik wil het EAB Racing Team enorm bedanken voor hun harde werk dit weekend en tijdens de overige races dit jaar! Het was gaaf om in Indonesië te racen en ik kijk nu al uit naar het seizoen 2022!”

Waar Van Straalen zijn carrière als coureur in 2022 voort zal zetten is officieel nog niet bekend. Zowel Van Straalen als ook EAB Racing werken echter achter de schermen hard aan een voortzetting van de samenwerking voor komend seizoen.

 Handige links Pirelli Indonesian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter